MT a lansat licitaţia pentru proiectarea liniei de metrou Drumul Taberei-Universitate

Ministerul Transporturilor (MT) a lansat anunţul de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia tronsonului de metrou Drumul Taberei-Universitate de pe Magistrala 5, valoarea contractului fiind de 320 milioane euro, a anunţat, luni, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Antonel Tănase.

70 afișări
Imaginea articolului MT a lansat licitaţia pentru proiectarea liniei de metrou Drumul Taberei-Universitate

MT a lansat licitaţia pentru proiectarea liniei de metrou Drumul Taberei-Universitate (Imagine: Mediafax Foto)

Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, urmând ca lucrările să fie finalizate în 42 de luni.

Potrivit ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, iniţial, MT a purtat discuţii cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) care ar fi trebuit să cofinanţeze proiectul prin acordarea unui credit de circa 200 milioane euro. În final, ministerul nu a încheiat acordul cu BEI din cauza aprobării ordonanţei de urgenţă numărul 64/2007 privind datoria publică, prin care Ministerul Economiei şi Finanţelor a devenit singurul minister care poate contracta credite.

"Am lansat anunţul de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia celor opt staţii ale tronsonului Drumul Taberei-Universitate, dintr-un total de 14, valoarea investiţiei fiind estimată la 320 milioane euro", a declarat, într-o conferinţă de presă, Antonel Tănase.

Tronsonul Drumul Taberei-Universitate are o lungime de 6,1 kilometri, dintr-un total de nouă kilometri ai Magistralei 5, care va avea un traseu până în Pantelimon.

Cele opt staţii sunt Brâncuşi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară şi Eroilor 2.

Deschiderea ofertelor va avea loc pe 25 noiembrie.

Contractul de consultanţă pentru lucrări are o valoare de zece milioane de euro şi este valabil până în 2012, conţinând inclusiv garanţia lucrărilor pe cinci ani.

Pentru achiziţionarea ramelor de metrou şi a instalaţiilor vor fi organizate licitaţii separate, care se vor derula în paralel cu execuţia lucrărilor. Săpăturile ar putea începe în cursul anului viitor, dacă firma câştigătoare va finaliza proiectarea staţiilor în 2009.

Tronsonul Nicolae Grigorescu-Policolor va fi dat în circulaţie pe 15 noiembrie, în prezent efectuându-se teste, potrivit lui Tănase.

Totodată, el a menţionat că tronsonul 1 Mai-Laromet va fi finalizat în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici