MT vrea să construiască un nou drum prin Valea Jiului

Ministerul Transporturilor va realiza un studiu de fezabilitate pentru construirea unui nou drum prin Valea Jiului, altul decât cel actual, a anunţat, la Rânca, în judeţul Gorj, ministrul de resort Radu Berceanu.

223 afișări
Imaginea articolului MT vrea să construiască un nou drum prin Valea Jiului

MT vrea să construiască un nou drum prin Valea Jiului

Ministrul a participat, sâmbătă, la Rânca, la o întâlnire la care au fost prezenţi parlamentari din Oltenia, precum şi sindicalişti şi directori din minerit şi energie, întâlnirea fiind organizată de Ministerul Transporturilor şi Federaţia Naţională Mine Energie.

Berceanu a discutat, cu această ocazie, despre posibilitatea modernizării unor drumuri din Gorj, precum şi a construirii unora noi, printre care şi cel din Defileul Jiului, care să asigure o legătură mai rapidă între Craiova şi Deva, prin Târgu Jiu. Ministrul a menţionat că, pentru început, va fi realizat un studiu de fezabilitate, după care, pentru construirea drumului ar putea fi folosiţi mineri disponibilizaţi.

"E o idee interesantă, un traseu cu multe tuneluri, realizate de companiile miniere care disponibilizează oameni din subteran. E o chestiune de perspectivă, acum e un lucru de început. Noi vom da drumul la un studiu de fezabilitate pentru un traseu drept, nu unul care să urmărească firul apei, aşa cum e acum. Am discutat despre drumul Petroşani - Voineasa sau spre Herculane, prin Câmpul lui Neag, şi despre autostrada care va fi o axă prin Oltenia", a menţionat ministrul Transporturilor.

La discuţiile de la Rânca a fost prezent şi senatorul de Gorj Toni Greblă, cel care a vorbit pentru prima dată despre posibila construire a unei autostrăzi care să facă legătura între portul de la Calafat şi Craiova cu oraşele Târgu Jiu şi Deva. Parlamentarul a declarat la finalul discuţiilor că demersurile pentru o astfel de autostradă sunt "pe drumul cel bun".

"Se va face un studiu de traseu, ca primă etapă, traseu care nu va include nicio localitate pentru că acest drum nu va trece prin localităţi. S-a creat premiza pentru realizarea de alternative la actualele rute şi, pentru prima dată, s-a acceptat ideea ca Gorjul să fie legat rapid de viitoarele autostrăzi Deva - Arad şi Bucureşti - Craiova - Timişoara", a menţionat Greblă.

La finalul întâlnirii de la Rânca, ministrul Radu Berceanu şi Federaţia Naţională Mine Energie, condusă de Marin Condescu, au dat publicităţii un comunicat de presă în care menţionează că strategia pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în Oltenia trebuie să aibă în vedere crearea de alternative economice şi de noi locuri de muncă. Conform semnatarilor, strategia respectivă va trebui să asigure fondurile necesare pentru refacerea infrastructurii de cale ferată pe tronsoanele pe care se efectuează cu preponderenţă transportul cărbunelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici