MTS: Au fost respectate regulile administrative la tabăra din Eforie

Subsecretarul de stat Dan Neagu de la MTS, şeful comisiei de anchetă în cazul copiilor înecaţi la Eforie, a declarat că verificările ministerului vizează doar partea administrativă, iar din acest punct de vedere regulile au fost respectate, în privinţa vinovăţiilor urmând să se pronunţe Parchetul.

34 afișări
Imaginea articolului MTS: Au fost respectate regulile administrative la tabăra din Eforie

MTS: Au fost respectate regulile administrative la tabăra din Eforie (Montaj foto)

Subsecretarul de stat Dan Neagu de la Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), şeful comisiei de anchetă în cazul celor doi copii din Iaşi înecaţi la Eforie Sud, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că cei doi profesori însoţitori ai grupului de la Iaşi şi-au asumat întreaga responsabilitate pentru copiii cu care au venit în tabără, inclusiv prin semnarea unor procese-verbale.

"Toate documentele taberei sunt în ordine. Cei doi profesori însoţitori, Elisabeta Mincior şi Paraschiva Smoc, şi-au asumat întreaga responsabilitatea încă din prima zi de tabără în cazul celor zece copii din comuna ieşeană Ciorteşti, cu care au venit în tabără. Toate procesele-verbale sunt semnate corespunzător, iar profesorii şi copiii au făcut instructajul imediat ce au ajuns în tabără", a declarat subsecretarul de stat.

El a precizat că incidentul s-a petrecut în afara perimetrului taberei de la Eforie Sud, adăugând că profesorii şi elevii au fost înştiinţaţi în prealabil despre toate pericolele la care se pot expune pe durata sejurului.

Subsecretarul de stat a mai susţinut că reprezentanţii MTS nu se pot pronunţa cu privire la "vinovăţiile" cadrelor didactice.

"Aici e vorba de comportament, atât din partea profesorilor, cât şi a copiilor. Cât despre vinovăţii, nu noi ne putem pronunţa. Cazul este anchetat de Poliţie şi Parchet. Noi urmărim doar partea administrativă, iar din punctul nostru de vedere totul este în regulă. Există procese-verbale clare, iar copiii au luat la cunoştinţă. Prevederile metodologiei interne a taberei au fost respectate. În plus, şi condiţiile de cazare şi masă sunt în regulă", a mai spus Neagu.

Subsecretarul MTS a adăugat că nu a discutat cu vreunul dintre profesorii însoţitori, susţinând că acest lucru "nu intră în competenţa" reprezentanţilor MTS, şi că în cursul zilei de luni va trimite o notă de constatare către ministrul Tineretului şi Sportului, după care va fi întocmit raportul final privind concluziile comisiei de anchetă în acest caz.

Doi copii veniţi într-o tabără internaţională la Eforie Sud s-au înecat, sâmbătă, după ce au mers cu o profesoară pe o plajă neamenajată din staţiune şi au ieşit în larg să înoate, alături de alţi trei copii, până în prezent fiind scos din apă trupul unui singur copil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici