Mucegai şi medicamente expirate, în subsolul Spitalului Judeţean Vrancea

  • Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au descoperit mucegai şi medicamente expirate, în subsolul Spitalului Judeţean Vrancea. -Conducerea DSP Vrancea a dispus o serie de măsuri şi a amendat spitalul. -Mai multe medicamente au fost clasificate drept deşeuri medicale şi au fost confiscate.
132 afișări
Imaginea articolului Mucegai şi medicamente expirate, în subsolul Spitalului Judeţean Vrancea

Mucegai şi medicamente expirate, în subsolul Spitalului Judeţean Vrancea

Mizeria din subsolul Spitalului Judeţean din Focşani a fost descoperită în timpul unui control al inspectorilor DSP Vrancea. Aceştia au constatat că spaţiul era folosit ca depozit pentru materialele medicale şi pentru medicamente. Asta deşi nu îndeplinea condiţiile minime: gradul de umiditate era foarte ridicat, ceea ce a favorizat răspândirea mucegaiului, iar produsele erau depozite direct pe podea deoarece nu existau rafturi.


Mult mai grav, în interior au fost descoperite medicamente expirate care au fost confiscate, fiind deşeuri medicale. De asemenea, în subsol nu a fost făcută deratizarea, deşi exista un plan privind realizarea acestei activităţi.
La finalul controlului, inspectorii DSP Vrancea i-au amendat cu 9.000 de lei pe angajaţii spitalului care administrează subsolul. Totodată au fost dispuse mai multe măsuri care vizează curăţarea, deratizarea  şi compartimentarea subsolului şi  refacerea stocului de medicamente. Acţiunea de control va fi reluată în viitorul apropiat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici