Muftiatul Cultului Musulman din România suspendă rugăciunea specifică de vineri din cauza coronavirusului

Muftiatul Cultului Musulman din România a anunţat miercuri că suspendă rugăciunea specifică de vineri în toate geamiile din ţară.

723 afișări
Imaginea articolului Muftiatul Cultului Musulman din România suspendă rugăciunea specifică de vineri din cauza coronavirusului

Muftiatul Cultului Musulman din România suspendă rugăciunea specifică de vineri din cauza coronavirusului

„În urma extinderii rapide a COVID-19 pe teritoriul României, Muftiatul Cultului Musulman din România a luat hotărârea ca, începând cu data de 13 martie a.c., să se suspende temporar desfăşurarea rugăciunii specifice zilei de vineri la toate lăcaşurile de cult din ţara noastră”, a anunţat miercuri Iusuf Muurat, şeful Cultului Musulman din România.

Acesta îndeamnă toţi musulmanii să respecte deciziile luate pe plan local şi naţional pentru prevenirea extinderii infectării cu coronavirus: „Dorinţa noastră este de a preveni extinderea COVID-19 în rândul enoriaşilor noştri, având în vedere că sunt şi persoane de vârsta a treia care participă la aceste slujbe. De asemenea, astfel venim în sprijinul autorităţilor centrale şi locale, făcând apel încă o dată la enoriaşi să respecte şi să se conformeze cu deciziile care se iau atât pe plan local, cât şi naţional”.

Tot miercuri, Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că va oficia slujbele religioase în afara bisericilor, în aer liber, acolo unde se estimează că vor veni mai mult de 100 de credincioşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici