Municipalitatea a început preluarea parcărilor administrate de Dalli

Angajaţii Direcţiei Parcări din cadrul Administraţiei Străzilor din Capitală au început, vineri dimineaţă, preluarea celor peste 3.000 de locuri de parcare exploatate până acum de Dalli Exim, pentru 18 amplasamente cu aproximativ 360 de locuri parcarea urmând să fie gratuită timp de o lună.

34 afișări
Imaginea articolului Municipalitatea a început preluarea parcărilor administrate de Dalli

Municipalitatea a început preluarea parcărilor administrate de Dalli (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de vineri al Primăriei Capitalei, angajaţii Direcţiei Inspecţie şi Control, ai Administraţiei Străzilor, ai Direcţiei de Infrastructură, juriştii municipalităţii, asistaţi de poliţişti comunitari, jandarmi şi reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei şi Brigăzii Poliţiei Rutiere au început, vineri, acţiunea de eliberare şi preluare a bunurilor aparţinând domeniului public al Municipiului Bucureşti.

Municipalitatea preia 100 de amplasamente, cu peste 3.000 de locuri de parcare, care până în prezent au fost exploatate de societatea Dalli Exim.

Potrivit autorităţilor municipale, vor fi preluate şi amplasamentele din Piaţa Alba-Iulia (230 de locuri de parcare), Valter Maracineanu (53 de locuri de parcare), Piaţa Victoriei, lateralele Guvernului (120 de locuri), în faţa restaurantului Cina, în Piaţa "George Enescu", lângă parcarea Hilton (85 de locuri), dar şi în faţa magazinului Eva, pe Bulevardul Magheru (74 de locuri de parcare).

De asemenea, pe o perioadă de o lună, în 18 amplasamente, care au 366 de locuri, parcarea urmează să fie gratuită, măsura fiind luată "în sprijinul riveranilor şi al angajaţilor instituţiilor publice lângă care se află parcările", precizează municipalitatea.

În celelalte parcări, după încheierea procesului de predare-primire între reprezentanţii Primăriei Capitalei şi angajaţii Dalli, lucrătorii Direcţiei Parcări vor începe taxarea locurilor de parcare, conform hotărârii CGMB 84/2004.

"Autoritatea locală roagă bucureştenii să nu plătească contravaloarea parcării aşa-zişilor «parcatori ambulanţi»", pentru a nu încuraja specula", precizează sursa citată.

"Preluarea parcărilor exploatate până acum de Dalli înseamnă respectarea legii domeniului public. Toate amplasamentele vor intră în lucrări de reamenajare şi recondiţionare. Locurile de parcare vor fi marcate pe culori, conform hotărârii de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Marile parcări vor fi asigurate cu sisteme moderne de monitorizare şi control acces. De asemenea, va începe instalarea de parcometre, pentru eficientizarea serviciului de taxare", a spus primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

La sfârşitul săptămânii trecute, Primăria Capitalei a anunţat că va începe din 13 iulie să preia cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate de Dalli Exim, după ce firma a fost notificată în urmă cu o lună despre încetarea contractului din 1995.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici