Municipalitatea va construi aproximativ nouă mii de locuri de parcare în Capitală

Municipalitatea va construi în următorii ani aproximativ nouă mii de locuri de parcare, din care 17 locaţii vor acoperi zona centrală a Capitalei, proiectul "Strategia de parcare pe teritoriul municipiului Bucureşti" fiind lansat, joi, în dezbatere publică.

1 afișare
Imaginea articolului Municipalitatea va construi aproximativ nouă mii de locuri de parcare în Capitală

Municipalitatea va construi aproximativ nouă mii de locuri de parcare în Capitală

Directorul Direcţiei Infrastructură din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, Gheorghe Udrişte, a anunţat începerea dezbaterilor publice în cadrul proiectului "Strategia de parcare pe teritoriul municipiului Bucureşti".

Potrivit municipalităţii, proiectul, început în ianuarie 2007, a fost elaborat în cadrul proiectului "Strategia de parcare şi servicii de consultanţă pentru parteneriatul public privat în Bucureşti" finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Potrivit acestui proiect, au fost identificate 69 de locaţii unde vor fi construite viitoarele parcări subterane şi supraterane, din acestea fiind nominalizate 17 locaţii în care vor fi realizate în următorii ani parcaje subterane care vor acoperi zona centrală a Bucureştiului.

Realizarea celor 17 locaţii va costa municipalitatea aproximativ 100-150 de milioane de euro. Pentru două din cele 17 locaţii - Piaţa Gării de Nord şi Piaţa Universităţii - au fost realizate studii de fezabilitate, acestea aflându-se în prezent în procedură de contractare. În Piaţa Universităţii , unde va fi construit un parcaj subterane de aproximativ 1.000 de locuri, vor fi începute lucrările în acest an, a precizat Udrişte.

În ce priveşte parcarea de la Gara de Nord, care va avea aproximativ 1.700 de locuri şi va cuprinde şi o autogară pentru mijloacele de transport în comun, Udrişte a precizat că există un litigiu cu Ministerul Transporturilor pentru proprietatea terenului pe care urmează să se amplaseze parcarea, care blochează de jumătate de an începerea acestor lucrări. Proiectul va fi realizat printr-un parteneriat public-privat

Directorul Direcţiei Infrastructură a mai spus că celelalte 15 locaţii vor fi grupate în două-trei pachete amplasate pe axa nord-sud a Bucureştiului, iar fiecare pachet va fi gestionat de acelaşi operator ales în urma unei licitaţii publice.

Potrivit lui Udrişte, viitoarele locaţii pentru parcările subterane vor fi stabilite de Primăria Capitalei în funcţie de priorităţile existente şi condiţiile de spaţiu. Gheorghe Udrişte a precizat că prima parcare va fi gata în mai puţin de doi ani, însă este foarte important ca actul politic al administraţiei publice să aibă continuitate.

În privinţa taxelor pe care le vor plăti bucureştenii pentru aceste parcări, Udrişte a precizat că este prematură anunţarea unei sume precise, însă a ţinut să precizeze că în caietele de sarcini municipalitate va impune un maxim de tarif, de care operatorul va trebui să ţină seama.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici