Municipalitatea va curăţa malurile Dâmboviţei pe o porţiune de aproape şase kilometri

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea va începe o acţiune de curăţare şi înverzire a malurilor Dâmboviţei, dar şi de schimbare a imaginii podurilor care traversează râul, pe o porţiune de aproape şase kilometri.

39 afișări
Imaginea articolului Municipalitatea va curăţa malurile Dâmboviţei pe o porţiune de aproape şase kilometri

Municipalitatea va curăţa malurile Dâmboviţei pe o porţiune de aproape şase kilometri (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Edilul şef a precizat că proiectul de înverzire a malurilor este necesar deoarece Dâmboviţa "trebuie să înceapă să reprezinte ceea ce ar trebui să reprezinte un râu care traversează o Capitală europeană".

Oprescu a mai spus că starea din prezent a malurilor Dâmboviţei este cauzată de faptul că acestea au rămas neîngrijite foarte mult timp, iar în anumite porţiuni lipsesc chiar şi bucăţi de gard.

"Nu poate să arate un curs de apă care străbate Capitala în felul acesta", a afirmat Oprescu.

El a adăugat că malurile Dâmboviţei vor fi curăţate de PET-uri, dar se va face şi toaletarea pomilor şi vor fi puse jardiniere şi iarbă.

Primarul Capitalei a mai declarat că şi podurile care traversează Dâmboviţa vor intra într-un program de igienizare.

"Sper să arate civilizat. O să aibă şi jardiniere, dar este o amenajare simplă şi civilizată", a precizat Sorin Oprescu.

Edilul Capitalei a subliniat că malurile Dâmboviţei sunt în administrarea operatorilor de salubritate, dar nu este suficient ca acestea să fie administrate, fiind necesară şi îngrijirea spaţiilor verzi.

"E nevoie să avem şi alte responsabilităţi legate de spaţiul verde. E insuficient ce se întâmplă acum, doresc să înverzesc malurile prin administrarea directă de către Primăria Generală", a declarat Sorin Oprescu, explicând că potrivit unei Hotărâri de Consiliu din 1948 acestea sunt proprietatea municipalităţii.

Edilul Capitalei a mai spus că planurile sale în privinţa malurilor Dâmboviţei sunt mult mai mari, urmând să fie continuate printr-un proiect cu finanţare europeană. Oprescu a precizat că proiectul prevede acoperirea zidurilor de beton cu pereţi mobili, care vor urca şi vor coborî odată cu nivelul apei.

"Partea verde de pe malurile Dâmboviţei ar urma să fie flotabilă, să se ridice pe măsură ce se ridică apa", a spus primarul.

El a afirmat că şi-ar dori ca proiectul să înceapă cât mai curând, dar deocamdată este în faza de pregătire.

Reamenajarea malurilor Dâmboviţei a început de duminică, primarul general făcând, după conferinţa de presă, o scurtă inspecţie în zonă, ocazie cu care a plantat şi un platan.

Municipalitatea a lansat, duminică, cea de-a doua parte a programului "Capitala creşte verde", ce va fi desfăşurat până în octombrie şi prin care se urmăreşte curăţarea Bucureştiului şi îmbunătăţirea calităţii mediului prin amenajarea de spaţii verzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici