Muniţie de război descoperită într-un sat din judeţul Iaşi. Sute de focoase au fost colectate de pirotehnişti

  • Sute de elemente de muniţie din timpul conflictelor armate au fost descoperite într-un sat din judeţul Iaşi.
  • Proiectilele şi focoasele au fost ridicate, dar misiunea de asanare va continua şi zilele următoare deoarece în zonă ar putea fi şi alte elemente de muniţie.
701 afișări
Imaginea articolului Muniţie de război descoperită într-un sat din judeţul Iaşi. Sute de focoase au fost colectate de pirotehnişti

Muniţie de război descoperită într-un sat din judeţul Iaşi, în timpul unor lucrări de asanare

Potrivit ISU Iaşi, echipajul pirotehnic a intervenit în localitatea Valea Ursului, comuna Miroslava, pentru asanarea unei suprafeţe de teren, unde au fost descoperite cantităţi însemnate de muniţie de război.

Misiunea a început luni şi până în prezent au fost descoperite 553 de proiectile explozive de calibru 76 de mm, un proiectil perforant de calibru 47 de mm şi 3 focoase.

Câteva elemente de muniţie au fost scoase la suprafaţă în urma unor lucrări de excavare, iar persoanele care le-au observat au întrerupt activitatea până la sosirea pompierilor, sunând la numărul de urgenţă 112.

În zonă se fac lucrări pentru extinderea conductei de gaz, iar pirotehniştii au asanat o suprafaţă mare de teren.

La locul descoperirii elementelor de muniţie, pirotehnicienii au asanat întreaga suprafaţă a lucrărilor de extindere a conductei de gaz.

Elementele de muniţie au fost ridicate şi depozitate în vederea distrugerii ulterioare. Misiunea de asanare va continua şi în zilele următoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici