Mureş: Un adolescent a ajuns la spital după ce a fost împuşcat de un alt copil

Un adolescent în vârstă de 16 ani, din Târgu Mureş, a ajuns la spital după ce a fost împuşcat de un alt minor, în timp ce copiii se jucau cu un pistol de autoapărare cu bile de cauciuc care aparţinea tatălui unuia dintre ei.

206 afișări
Imaginea articolului Mureş: Un adolescent a ajuns la spital după ce a fost împuşcat de un alt copil

Pistol (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mureş, Poliţia municipiului Târgu Mureş a fost sesizată duminică după-amiază prin 112 că un adolescent de 16 ani se află la SMURD, având o plagă împuşcată.

"Din primele verificări s-a constatat că tânărul se află împreună cu un prieten în vizită la un alt băiat, al cărui părinte deţinea legal un pistol de autoapărare cu bilă de cauciuc. Deţinătorul armei nu era acasă, astfel încât tinerii erau singuri, iar arma nu era păstrată conform legii, fiind la îndemâna acestora. Unul dintre minori, jucându-se cu arma şi necunoscând faptul că aceasta era încărcată, a tras un foc asupra altuia, provocându-i o plagă contuză lombară dreapta", precizează sursa citată.

Copilul rănit nu a necesitat spitalizarea.

Potrivit sursei citate, în acest caz poliţiştii fac verificări referitoare la nerespectarea reglementărilor privitoare la modul de păstrare a armelor neletale, sancţiunea prevăzută fiind amendă de la 500 la 1.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici