Mureş: Zece muncitori au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu xilen

Zece muncitori care lucrau în schimbul de noapte la fabrica Hirschmann Automotive România SA, de pe platforma Parcului Industrial Mureş, au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu xilen, o substanţă toxică, iar fabrica a fost închisă, vineri, din cauza accidentului colectiv de muncă.

48 afișări
Imaginea articolului Mureş: Zece muncitori au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu xilen

Mureş: Zece muncitori au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu xilen (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul Parcului Industrial Mureş, Istvan Nagy, a declarat, vineri, că accidentul s-a petrecut în timp ce în societate lucra încă schimbul de noapte, peste 150 de muncitori fiind evacuaţi.

Dintre aceştia, zece au ajuns la spital, însă, potrivit lui Nagy, sunt în afara oricărui pericol.

Istvan Nagy a spus că muncitorii s-au intoxicat după ce firma care lucrează la extinderea halei Hirschmann a folosit o substanţă denumită xilen, fără a anunţa conducerea fabricii că substanţa respectivă este toxică.

Şeful Agenţiei de Protecţia Mediului Mureş, Dănuţ Ştefanescu, a declarat că s-a folosit un fel de lac pentru beton, o substanţă care conţine xilen, extrem de periculoasă, "care acţionează asupra oamenilor prin iritare şi rău".

Directorul Parcului Industrial Mureş, Istvan Nagy, a precizat că muncitorii care au venit la sediul societăţii, vineri dimineaţă, pentru a intra în schimbul întâi, au fost trimişi acasă şi că, în timp ce aşteptau autobuzul, mai multe persoane au acuzat stări de rău, fără a putea preciza dacă de la substanţa de pe platformă sau din alte motive.

La sediul firmei, s-a întrunit un comitet de urgenţă pentru a stabili cu exactitate care sunt cauzele accidentului, fabrica Hirshcmann Automotive rămânând, deocamdată, închisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici