Murgeanu: Este posibil să plec de la Primărie, pentru că Oprescu m-a pus să număr cuiele şi scaunele

Viceprimarul Răzvan Murgeanu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că este posibil să plece de la Primăria Capitalei, pentru că nu mai face nimic în ultimul timp, precizând că Sorin Oprescu nu are încredere în el şi l-a pus să numere "cuiele şi scaunele" din instituţie.

19 afișări
Imaginea articolului Murgeanu: Este posibil să plec de la Primărie, pentru că Oprescu m-a pus să număr cuiele şi scaunele

Murgeanu: Este posibil să plec de la Primărie, pentru că Oprescu m-a pus să număr cuiele şi scaunele (Imagine: Mediafax Foto)

Murgeanu a spus că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a dat la o parte pe toţi viceprimarii şi lucrează cu alţii.

"Nu prea mai fac nimic în ultimul timp, primarul general m-a pus să număr cuiele şi scaunele, nu are încredere în mine, nu ştiu de ce. Dar, deocamdată, nu mi-am dat demisia, nu am discutat cu Oprescu", a precizat Răzvan Murgeanu.

Întrebat dacă i s-a promis un post la vreun minister, Murgeanu a negat. "Nu mi s-a promis niciun post niciunde. Dacă partidul va decide să plec într-un loc, o să analizez şi o să iau o decizie, dar deocamdată nu mi-am dat demisia de la Primărie", a explicat Murgeanu.

În urmă cu o săptămână, liderii PDL au decis să îi propună lui Răzvan Murgeanu postul de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

Anterior, surse din conducerea PDL declarau că ministrul desemnat pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga, l-ar putea coopta în echipa sa din cadrul acestui minister pe Răzvan Murgeanu. Potrivit surselor citate, Blaga îl vrea pe Murgeanu alături de el în minister, pentru a gestiona problema construcţiilor, pe care o cunoaşte îndeaproape din Primăria Capitalei.

La sfârşitul lunii iunie, Răzvan Murgeanu a fost ales de CGMB în funcţia de viceprimar al Capitalei, el ocupând această funcţie şi în timpul mandatului lui Adriean Videanu. Murgeanu spunea atunci că îşi va continua proiectele începute şi speră să fie "în asentimentul" primarului general Sorin Oprescu în ceea ce priveşte atribuţiile care îi vor reveni.

Răzvan Murgeanu se ocupă în Primăria Capitalei de activitatea direcţiilor relaţii internaţionale, integrare europeană, protecţie civilă şi apărare, coordonare şi reglementare infrastructură şi utilităţi publice, administrativ, RADET, Agenţia Municipală pentru Eficientizare şi Reglementare în domeniul Energiei Bucureşti (AMEREB). În plus, Murgeanu a primit Direcţia transporturi, drumuri şi siguranţa circulaţiei, direcţie de care nu s-a ocupat în mandatul trecut.

Absolvent al Facultăţii de Hidrotehnică din Bucureşti şi fost diriginte de şantier la Administraţia Canalului "Dunăre - Bucureşti", Răzvan Murgeanu a intrat din 1996 în administraţia locală, până în 2000 fiind viceprimar al Primăriei Sectorului 1. Ulterior a fost director general la Primăria Capitalei, apoi viceprimar general, primar general interimar şi din nou viceprimar general, din aprilie 2005.

Citeşte şi:

Murgeanu ar putea fi cooptat de Blaga în conducerea Ministerului Dezvoltării - surse

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici