Năstase propune impozitare diferenţiată, de la 16% la cota zero

Preşedintele CN al PSD a declarat, marţi, că a propus în partid o formulă de impozitare diferenţiată, constând în menţinerea cotei de 16% pentru cei care obţin peste salariul mediu, impozit de 10 % pentru cei cu venituri între salariul minim şi mediu şi cota zero pentru venituri sub salariul minim.

16 afișări
Imaginea articolului Năstase propune impozitare diferenţiată, de la 16% la cota zero

Năstase propune impozitare diferenţiată, de la 16% la cota zero (Imagine: Mediafax Foto)

"Am propus în urmă cu câteva luni o formulă de compromis care mi se pare înţeleaptă: menţinerea pentru cei care au peste salariul mediu a cotei de 16 %, pentru cei care au salariu între cel minim şi cel mediu o cotă de 10 %, iar pentru cei sub salariul minim cota zero de impozitare", a afirmat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.

Fostul premier a adăugat că, pentru cei pentru care se doreşte impunerea unor soluţii mai bune din punct de vedere al impozitării salariilor, respectiv pentru cei cu salarii mai mici, se va merge cu o formulă descrescătoare de impozitare, care poate fi apoi compensată prin anumite tipuri de impozite pe proprietate, vizând ceea ce eventual s-ar putea pierde printr-o formulă de impozitare avansată.

"Este una din variante, nu deja bătută în cuie. Este o temă de dezbatere. În această vară dorim să pregătim nişte lucruri nu populiste, dar care să aibă atractivitate pentru cei care caută o alternativă la actuala putere", a adăugat Năstase.

El a mai spus că oferta de guvernare a PSD este aproape pregătită, fiind un subiect de dezbatere ce va fi lansat vineri la Consiliul Naţional.

"Lucrăm foarte serios şi pentru strategia politică şi pentru oferta de guvernare. Avem o dezbatere extrem de intensă, iar materialul cu PC este foarte ambiţios. În toamnă sperăm să avem un document extrem de închegat", a adăugat Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici