Nava Şcoală „Mircea” a plecat într-un marş internaţional de instrucţie, timp de o lună

Nava Şcoală „Mircea” a Forţelor Navale Române a părăsit, luni, Portul Constanţa şi a plecat într-un marş internaţional de instrucţie. La bordul velierului românesc se află şi 51 de cadeţi şi 14 instructori germani.

166 afișări
Imaginea articolului Nava Şcoală „Mircea” a plecat într-un marş internaţional de instrucţie, timp de o lună

Nava Şcoală „Mircea” a plecat într-un marş internaţional de instrucţie, timp de o lună

Potrivit Statului Major al Forţelor Navale, voiajul se desfăşoară timp de o lună, în perioada 4 iunie - 5 iulie, în Marea Mediterană şi Marea Adriatică, cu escale în porturile Bari din Italia, Tivat din Muntenegru şi Pireu din Grecia.

”Marşul de instrucţie, ce cuprinde peste 2.000 de mile marine, cu o durată de 31 de zile, reprezintă o oportunitate deosebită de instruire a cadeţilor români şi germani şi un bun prilej de probare, în cadru competitiv, a calităţilor navei şi a echipajului acesteia”, au precizat sursele citate.

Alături de echipajul de bază al navei, la bord s-au ambarcat, încă de săptămâna trecută, 51 de cadeţi şi 14 instructori germani, care au fost întâmpinaţi de 48 de elevi din anul întâi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari de Marină „Amiral Ion Murgescu” din Constanţa.

„Experienţa colaborării dintre cele două Marine Militare s-a văzut imediat, iar toţi cadeţii germani şi români au devenit, în scurt timp, o adevărată echipă”, au spus reprezentanţii Statului Major al Forţelor Navale.

Ceremonia de plecare a navei a avut loc în Portul Constanţa, începând cu ora 09.30, fiind prezenţi prieteni şi membri ai familiilor echipajului şi cadeţilor români.

Nava Şcoală „Mircea” este un velier clasa A tip bark, înaltă de 44 de metri. Aceasta a fost construită, în perioada 1938-1939, la Şantierul Naval „Blohm & Voss” din Hamburg, Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici