Navigarea pe Canalul Bega din Timişoara va fi oprită pentru consolidarea unui pod

Navigarea pe Canalul Bega din Timişoara va fi oprită, începând din 31 iulie, timp de câteva săptămâni, întrucât încep lucrările de reabilitare a unui pod, acestea făcând parte dintr-un proiect de 69 de milioane de lei, în urma căruia se va construi un pasaj subteran cu două benzi de circulaţie.

447 afișări
Imaginea articolului Navigarea pe Canalul Bega din Timişoara va fi oprită pentru consolidarea unui pod

Navigarea pe Canalul Bega din Timişoara va fi oprită pentru consolidarea unui pod (Imagine: Sebastian Tataru/Mediafax Foto)

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că navigarea pe Canalul Bega - folosit de ambarcaţiuni de agrement, hidrobiciclete şi sportivii de la clubul de caiac-canoe - va fi oprită începând din 31 iulie, în urma unor lucrări de construcţie a unui pasaj subteran, care cuprind şi consolidarea podului Michelangelo.

"Am avut o discuţie cu constructorii. Urmează să fie ridicat podul Michelangelo ori la începutul săptămânii viitoare, ori săptămâna cealaltă. Va trebui să oprim navigarea pe Bega din 31 iulie pentru a nu risca accidente. Se lucrează pe pod şi există riscul să cadă bucăţi de ciment sau alte obiecte. Câteva săptămâni va fi oprit traficul pe Bega. Sunt lucrări delicate, podul se ridică pentru a se putea inspecta structura de rezistenţă", a declarat primarul.

Consolidarea podului face parte din proiectul privind realizarea Complexului Rutier Michelangelo, valoarea acestuia ajungând la 69 de milioane de lei, banii fiind obţinuţi din fonduri europene.

Proiectul presupune construirea unui pasaj subteran care va face legătura între bulevardele Corneliu Coposu şi Pestalozzi. Acesta va avea două benzi de circulaţie, iar de-a lungul străzilor care duc spre intersecţie se vor amenaja piste pentru biciclete şi trotuare.

Lucrările au început în luna martie a acestui an, până acum realizându-se pregătirea tehnică a lucrării, şi sunt programate să se încheie în luna august 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici