Ne întoarcem la săptămâna de lucru de 6 zile? De ce ţine Guvernul la secret noul Cod al Muncii!

S-a vorbit, de-a lungul timpului, de ziua de muncă de 12 ore, de desfiinţarea tuturor reglementărilor naţionale în ceea ce priveşte contractele de muncă, urmând ca inţelegerile să se facă la nivel de ramură sau de unitate, sau despre simplificarea procedurilor de concediere. O altă modificare despre care se vorbeşte este legată de posibilitatea de a lucra sâmbata, ziua de weekend urmând a fi luată într-o alta zi a săptămânii, informează www.incont.ro.

62 afișări
Imaginea articolului Ne întoarcem la săptămâna de lucru de 6 zile? De ce ţine Guvernul la secret noul Cod al Muncii!

Ne întoarcem la săptămâna de lucru de 6 zile? De ce ţine Guvernul la secret noul Cod al Muncii! (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Toate aceste schimbari au îngrozit sindicaliştii, care nici nu vor să audă de modificarea Codului Muncii, pe care îl consideră numai bun aşa cum este în prezent. Patronatele, pe de alta parte, spun că nu se mai poate continua cu o legislatie învechită şi că aceasta trebuie modernizată, în ton cu modificările de pe piaţa muncii.

Citeşte mai multe despre planurile Guvernului în legătură cu noul Cod al Muncii pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici