Neamţ: Autorităţile lucrează la digurile cu saci de nisip în zonele inundabile

Autorităţile locale din Neamţ lucrau, vineri seară, la supraînălţarea digurilor cu saci de nisip în zonele cu risc de inundaţii, din judeţ, situate de-a lungul Siretului, unde este aşteptată o viitură sâmbătă dimineaţă, a declarat pentru MEDIAFAX prefectul de Neamţ, Toader Mocanu.

159 afișări
Imaginea articolului Neamţ: Autorităţile lucrează la digurile cu saci de nisip în zonele inundabile

Neamţ: Autorităţile lucrează la digurile cu saci de nisip în zonele inundabile

Potrivit sursei citate, zonele vizate sunt digul de la Răchiteni, comuna Tămăşeni, şi digul de apărare a municipiului Roman.

Prefectul de Neamţ a mai declarat că viitura este aşteptată în Neamţ sâmbătă dimineaţă şi că autorităţile locale din zonele cu risc au luat măsuri pentru prevenirea efectelor inundaţiilor şi pentru înştiinţarea populaţiei în legătură cu posibilitatea producerii unor inundaţii ca urmare a viiturii şi a creşterii debitului Siretului.

"Zonele cu risc de inundaţii sunt în aval de staţia de epurare a municipiului Roman şi amonte de localitatea Horia, satul Cotu Vameş. Oamenii au fost înştiinţaţi, iar un ofiţer de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va fi prezent, din această seară, în localităţile unde este aşteptată viitura", a explicat prefectul de Neamţ.

Vineri seară, Mocanu se afla, împreună cu ministrul Mediului, Attila Korodi, în zonele unde se lucra la supraînălţarea digurilor pentru protejarea localităţilor de inundaţii. La ora 18.00, prefectul judeţului dispusese întrunirea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, cu participarea tuturor primarilor din apropierea Romanului şi a celor vizaţi direct de viitură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici