Nebunia climei: s-a putut schia în august, în California

Până duminica trecută, teleschiurile încă funcţionau în munţii din Sierra Nevada americană.

526 afișări
Imaginea articolului Nebunia climei: s-a putut schia în august, în California

Nebunia climei: s-a putut schia în august, în California

În timp ce flăcările se pregăteau să devoreze un Hawaii aglomerat de turişti, mai mult sau mai puţin la aceeaşi latitudine, până duminica trecută s-a putut schia în munţii din Sierra Nevada - California, unde zăpada căzută în cantităăţi mari iarna aceasta a durat mai mult decât putea spera oricine, oferind al doilea cel mai lung sezon de schi cunoscut vreodată aici: 275 de zile.

„Noi am ajuns doar de două ori cu teleschiurile deschise în august: în 1995, după sezonul gigantic ’94-’95, şi în 2017, după un alt an grozav”, a comentat Ron Cohen, directorul staţiunii Mammoth Mountain.

„După atâţia ani de secetă, zăpada din această iarnă în California a fost o nebunie, de trei ori mult decât nivelurile medii, în unele zone. Unele staţiuni de schi au fost nevoite să se închidă, pentru că era prea multă zăpadă”, afirmă Daniel Duane, scriitor, surfer şi pasionat de munte în publicaţia „New York Times”.

Două dintre cele mai mari staţiuni de schi din Lacul Tahoe erau încă pline în iulie, o perioadă a anului în care munţii erau de obicei acoperiţi de flori. La Mammoth Mountain, teleschiurile s-au închis în urmă cu doar câteva zile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici