Negoiţă: Vrem să facem cât mai multe clase de meserii şi să învăţăm elevii să spună ce ştiu să facă

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat, luni, la deschiderea noului an şcolar la Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", că trebuie făcute cât mai multe clase de meserii, iar elevii să fie învăţaţi să spună ce ştiu să facă.

217 afișări
Imaginea articolului Negoiţă: Vrem să facem cât mai multe clase de meserii şi să învăţăm elevii să spună ce ştiu să facă

Robert Negoiţă (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Împreună cu profesorii din Sectorul 3 ne-am propus să facem ca infrastructura învăţământului preuniversitar să fie cât mai performantă. Tocmai de aceea am înfiinţat în acest an, la Colegiul Tehnic «Anghel Saligny», clasa de sudură. Vreau să facem cât mai multe clase de meserii care sunt necesare în România. Obiectivul nostru trebuie să fie acela de a-i învăţa pe elevi să spună ceea ce ştiu să facă. Când vor afla acest lucru, consider că obiectivul nostru este atins. Am mare încredere că va fi un an bun, un an plin de realizări", a spus Robert Negoiţă.

Primarul s-a angajat în faţa elevilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice care au participat la festivitatea de deschidere a noului an la Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" că va continua programul de investiţii în unităţile de învăţământ din Sectorul 3.

La eveniment au fost prezenţi, alături de primarul Robert Negoiţă, senatorul PSD Ecaterina Andronescu, inspectorul general şcolar al Capitalei, Constantin Trăistaru, şi inspectorul şef al Sectorului 3, Mihaela Neacşu.

"Am venit aici în calitate de profesor. Asta sunt şi fac această meserie cu o bucurie infinită. Domnilor profesori, vă respect că faceţi această meserie. Colegiul «Anghel Saligny», prin înfiinţarea clasei de sudură, trebuie să fie o încurajare pentru ceea ce înseamnă şcoala de meserii. Nicolae Iorga spunea că prin şcoală se înalţă un neam. Domnilor profesori, putem spune că sunteţi înălţătorii neamului românesc", a declarat Ecaterina Andronescu, preşedintele Comisiei de învăţământ a Senatului.

La rândul său, inspectorul general şcolar al Capitalei a spus că an de an creşte exigenţa bucureştenilor faţă de condiţiile pe care educaţia le oferă.

"Suntem obilgaţi să creştem componenta educaţională", a spus Constantin Trăistaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici