Nemeth, despre autonomia Ţinutului Secuiesc: Susţinem toate obiectivele pe care şi le definesc comunităţile maghiare din afara Ungariei

Secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei Nemeth Zsolt declară, referitor la afirmaţia liderului UDMR, Kelemen Hunor, conform căreia autonomia Ţinutului Secuiesc se va realiza, că Ungaria susţine toate obiectivele definite de minorităţile maghiare din afara graniţelor statului vecin.

781 afișări
Imaginea articolului Nemeth, despre autonomia Ţinutului Secuiesc: Susţinem toate obiectivele pe care şi le definesc comunităţile maghiare din afara Ungariei

Nemeth, despre autonomia Ţinutului Secuiesc: Susţinem toate obiectivele pe care şi le definesc comunităţile maghiare din afara Ungariei (Imagine: Kiss Edit/Arhiva Mediafax Foto)

Nemeth Zsolt a fost întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţia lui Kelemen Hunor potrivit căreia autonomia Ţinutului Secuiesc se va realiza.

"Pentru minorităţile maghiare din afara graniţelor Ungariei este un lucru benefic ceea ce ele îşi definesc ca un lucru benefic şi care este în concordanţă cu reglementările internaţionale în vigoare. Noi nu dorim să spunem de la noi ceea ce este bun şi ce este bine pentru aceste comunităţi, dar susţinem toate aceste obiective pe care singure şi le definesc", a spus diplomatul ungar.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că autonomia Ţinutului Secuiesc nu este împotriva statului român şi a statului unitar, ci este o doleanţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza.

Kelemen Hunor a fost întrebat, sâmbătă, la Catalina (judeţul Covasna), unde a participat la inaugurarea unui drum judeţean reabilitat din fonduri europene, cum comentează afirmaţia preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, conform căreia autonomia Ţinutului Secuiesc nu este permisă de Constituţie.

"Constituţia poate fi amendată, va fi amendată şi autonomia nu este împotriva statului român şi nu este împotriva statului unitar", a spus Kelemen.

Preşedintele UDMR a subliniat că autonomia este o doleanţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza.

"Autonomia nu înseamnă secesiune, autonomia este o doleanţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza", a conchis Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici