Nepoata vicepreşedintelui CJ Vâlcea va fi judecată în libertate, a decis Tribunalul Dolj

Nepoata vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea Dumitru Persu arestată pentru trafic de droguri după ce la locuinţa fetei a fost găsită cantitatea de 500 de grame de cannabis va fi judecată în libertate, au decis, miercuri, magistraţii Tribunalului Dolj.

214 afișări
Imaginea articolului Nepoata vicepreşedintelui CJ Vâlcea va fi judecată în libertate, a decis Tribunalul Dolj

Nepoata vicepreşedintelui CJ Vâlcea va fi judecată în libertate, a decis Tribunalul Dolj (Imagine: Shutterstock)

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dolj, judecătorul Daniel Stancu a declarat corespondentului MEDIAFAX că magistraţii au decis cercetarea în libertate a inculpatei Ana Maria Persu, de 26 de ani, pentru trafic de droguri.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată de procurorii DIICOT.

"Magistraţii Tribunalului Dolj au dispus ca tânăra să fie pusă în libertate de îndată. Deocamdată procurorii DIICOT nu au făcut recurs la această decizie. Dacă vor face, recursul se va judeca la instanţa superioară, adică la Curtea de Apel Craiova", a declarat Daniel Stancu.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova au audiat, 17 februarie, trei persoane, respectiv Alina Maria Persu, în vârstă de 26 de ani, Dan Alexandru Persu, 25 de ani, şi Bogdan Nicolae Mavrea, în vârstă de 23 de ani, fiind cercetaţi pentru trafic de droguri de risc. Primii doi sunt nepoţii vicepreşedintelui CJ Vâlcea, Dumitru Persu.

Procurorii DIICOT au făcut în 17 februarie, două percheziţii domiciliare în municipiile Craiova şi în localitatea Măldăreşti, judeţul Vâlcea, iar, la locuinţa tinerei, a fost descoperită cantitatea de aproximativ 500 grame de cannabis, drogurile provenind dintr - o cultură ilegală înfiinţată în judeţul Vâlcea.

Drogurile erau destinate comercializării în municipiul Craiova.

Procurorii au reţinut-o pe Alina Maria Persu şi au dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea faţă de ceilalţi doi invinuiţi şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a tinerei pentru 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici