Nereguli descoperite de Corpul de Control la Furturile Auto din Capitală

Corpul de Control al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative a descoperit nereguli la toate compartimentele de Furturi Auto ale Poliţiei Capitalei, verificările fiind făcute după ce un poliţist a fost prins luând bani pentru a ajuta o persoană să-şi recupere BMW-ul furat chiar de la hoţi.

33 afișări
Imaginea articolului Nereguli descoperite de Corpul de Control la Furturile Auto din Capitală

Nereguli descoperite de Corpul de Control la Furturile Auto din Capitală (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unor surse oficiale, conducerea Ministerului Internelor a dispus, în urma anchetei efectuate de Corpul de Control, atenţionarea conducerii Poliţiei Capitalei şi a Serviciului de Furturi Auto.

Totodată, rezultatele Corpului de Control vor trimise la Direcţia Generală Anticorupţie, deoarece în urma verificărilor făcute la toate compartimentele de furturi auto există "suspiciuni de integritate".

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, Serviciul Furturi Auto urmează să fie reorganizat. Astfel, Poliţia Capitalei va avea în loc de şase Birouri de Furturi Auto patru, care se vor ocupa de maşini furate româneşti, maşini furate de provenineţă străină şi de anchete.

La sfârşitul lunii februarie, ministrul Internelor Cristian David a dispus efectuarea unui control intern la Serviciul Furturi Auto din Capitală, după ce un poliţist din acest departament a fost prins în flagrant delict în timp ce primea mită pentru a recupera un autoturism ce fusese furat.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul DGIPI, l-au prins în flagrant pe Nicolae Petre, de la Serviciul Furturi Auto din Poliţia Capitalei, în timp ce primea 1.500 de euro de la un bărbat, după ce în prealabil îi ceruse 3.000 de euro pentru a-l ajuta să-şi recupereze autoturismul marca BMW care îi fusese furat.

Cel păgubit a sesizat faptul că în 18 ianuarie, în jurul orelor 10.45 i-a fost furat autoturismul marca BMW din faţa magazilului Zino aflat pe Şoseaua Colentina, iar pentru recuperarea acestuia i s-a solicitat suma de 10.000 euro de către presupuşii autori ai faptei de furt, suma în cauză urmând să fie remisă prin intermediul poliţistului. În acest context, poliţistul a lăsat să se înţeleagă că ştie unde se află autoturismul şi că ar fi dispus să ofere informaţii în schimbul sumei de 3.000 euro, care urma să fie dată în două traşe.

După realizarea flagrantului delict, Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale în cazul poliţistului pentru luare de mită, acesta fiind reţinut, ulterior instanţa a emis un mandat de arestare pe numele poliţistului Niculae Petre.

Procurorii au stabilit că poliţistul a pretins 3.000 de euro, primind suma 1.500 de euro, pentru de a-l ajuta pe denunţătorul A.C. să-şi recupereze autoturismul furat în 18 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici