Nereguli majore în evaluarea activităţii inspectorilor şcolari, depistate de Corpul de Control al Ministerului Educaţiei / Situaţiile "aberante" la care s-a ajuns, semnalate în raport

În urma unei verificări a Corpului de Control, Ministerul Educaţiei a dispus anularea evaluărilor inspectorilor şcolari generali, din cauza unor nereguli majore descoperite în organizarea procesului de evaluare şi a demarat o cercetare disciplinară în acest sens.

779 afişări

Imaginea articolului Nereguli majore în evaluarea activităţii inspectorilor şcolari, depistate de Corpul de Control al Ministerului Educaţiei / Situaţiile "aberante" la care s-a ajuns, semnalate în raport

Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a depistat nereguli majore în evaluarea activităţii inspectorilor şcolari / Situaţiile "aberante" la care s-a ajuns, semnalate în raport

Potrivit raportului Corpului de Control al ministerului Educaţiei, s-a descoperit că au fost folosite formulare de evaluare care nu se regăsesc în ordinul de ministru ce reglementează procesul de evaluare (OMEN nr. 4315/2014); din formularele utilizate în procesul de evaluare lipseşte rubrica de autoevaluare sau că evaluarea directorilor Caselor Corpului Didactic nu a fost realizată în fapt de către Comisia unică de evaluare, transmite Ministerul.

Potrivit sursei citate, s-a constatat că punctajul a fost calculat greşit, persoana evaluată obţinând un calificativ mai bun sau mai slab decât cel corect, ceea ce a condus la menţinerea sau nu în funcţie a inspectorilor.

Tot din raportul Corpului de Control a reieşit că, în alte cazuri, s-a ajuns la situaţii "aberante" în care punctajul acordat depăşeşte punctajul maxim de 100 de puncte.

În consecinţă, ministerul Educaţiei a dispus: "Anularea evaluării realizate asupra activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi şi directorii caselor corpului didactic.(...) Efectuarea de cercetări asupra faptelor care au condus la vicierea procesului de evaluare, în vederea stabilirii răspunderii disciplinare a persoanelor care se vor dovedi vinovate".

Conform sursei citate, inspectorii generali, inspectorii generali adjuncţi şi directorii Caselor Corpului Didactic sunt evaluaţi anual. În temeiul acestor evaluări privind activitatea managerială se acordă calificative pe baza cărora se decide menţinerea, monitorizarea sau încetarea contractului de management.

Toate neregulile descoperite de ministerul Educaţiei au rezultat dintr-o verificare a Corpului de Control, în perioada 20-23 februarie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
EDUCAŢIE ,
INSPECTORATE ,

ŞTIRILE ZILEI

Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.