Netransmiterea 3 luni consecutiv la casele de pensii a declaraţiei de asigurare, contravenţie

Deputaţii au decis, miercuri, că netransmiterea, timp de trei luni consecutiv, la casele teritoriale de pensii, respectiv la casele de pensii sectoriale, a declaraţiei nominale de asigurare constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă.

81 afișări
Imaginea articolului Netransmiterea 3 luni consecutiv la casele de pensii a declaraţiei de asigurare, contravenţie

Netransmiterea 3 luni consecutiv la casele de pensii a declaraţiei de asigurare, contravenţie (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Camera Deputaţilor a adoptat, în acest sens, un amendament la proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice, care a fost propus de deputatul UDMR Antal Istvan şi însuşit de Comisia pentru muncă.

În acest caz, amenda va fi cuprinsă între 500 de lei şi 1.000 de lei.

În varianta adoptată de Senat, această faptă era considerată infracţiune, fiind prevăzută o pedeapsă cu închisoare de la un an la trei ani sau amendă.

Un alt amendament propus de deputatul Antal Istvan, însuşit de Comisia pentru muncă şi adoptat de plen, prevede că fapta de a nu vira, pentru o perioadă de trei luni consecutiv, la bugetul asigurărilor sociale de stat, contribuţia de asigurări sociale reţinută de la asigurat, constituie contravenţie şi se pedepseşte cu o amendă cuprinsă între 1.500 de lei şi 5.000 de lei.

În varianta adoptată de senatori, această faptă era considerată infracţiune şi se pedepsea cu închisoare de la un an la trei ani sau cu amendă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici