Nica: Astăzi vom avea şefi noi la IPJ Ialomiţa şi la Poliţia municipală Slobozia

Ministrul de Interne Dan Nica a anunţat că, în cursul zilei de luni, vor fi numiţi şefi noi şi la IPJ Ialomiţa şi la Poliţia municipală Slobozia, unde recent a avut loc un scandal între două grupuri de romi.

571 afișări
Imaginea articolului Nica: Astăzi vom avea şefi noi la IPJ Ialomiţa şi la Poliţia municipală Slobozia

Nica: Astăzi vom avea şefi noi la IPJ Ialomiţa şi la Poliţia municipală Slobozia (Imagine: Mediafax Foto)

Comandantul Poliţiei Slobozia, Iosif Chirică, consumând băuturi alcoolice în casa unui interlop local, Gheorghe Toma, cunoscut sub numele de Gigi Piticu

În contextul acestui scandal, presa centrală a readus în atenţie imagini publicate în urmă cu mai mult timp în presa locală din Ialomiţa, imagini care îl înfăţişau pe comandantul Poliţiei Slobozia, Iosif Chirică, consumând băuturi alcoolice în casa unui interlop local, Gheorghe Toma, cunoscut sub numele de Gigi Piticu. Potrivit presei locale, în mai 2009, şeful IPJ Ialomiţa, Stan Bâtlan spunea că, subordonatului său, Chiriţă, i s-au pus medicamente în băutură, respectiv Xanax şi că imaginile sunt din toamna lui 2008.

Ministrul Nica a afirmat că mai aşteaptă "câteva informaţii suplimentare", după care va dispune înlocuirea şefilor IPJ Ialomiţa şi Poliţiei Slobozia.

Întrebat când se va produce schimbarea celor doi, ministrul a spus că în cursul zilei de luni.

Ministrul a spus că era la curent cu situaţia din Slobozia înainte ca informaţiile să apară în presă, el argumentând că Inspectoratul General al Poliţiei Române a făcut verificările de rigoare.

"A fost nevoie de o anchetă pentru că nu a fost clară situaţia respectivului, dacă era sub influenţa băuturilor alcoolice sau i s-au pus nişte substanţe în băutură", a motivat Nica.

Întrebat în care din cele două situaţii era şeful Poliţiei Slobozia, ministrul a răspuns: "Martorul care era cu el, din ce ne-au relatat cei de la Inspectoratul General de Poliţie, spun că nu consumase băuturi alcoolice şi efectul pe care l-ar fi avut putea proveni de la faptul că i s-au pus în pahar anumite substanţe".

Comandantul Poliţiei Slobozia, Iosif Chirică, consumând băuturi alcoolice în casa unui interlop local, Gheorghe Toma, cunoscut sub numele de Gigi Piticu Comandantul Poliţiei Slobozia, Iosif Chirică, consumând băuturi alcoolice în casa unui interlop local, Gheorghe Toma, cunoscut sub numele de Gigi Piticu

Întrebat cum ar fi fost posibilă această situaţie, în condiţiile în care şeful Poliţiei se afla în casa unui personaj din lumea interlopă, Nica a răspuns: "El a fost luat de acolo şi dus acolo".

Întrebat dacă a fost dus cu forţa, ministrul a răspuns: "Aşa spun cei care s-au ocupat la vremea respectivă de investigaţie".

Nica a mai afirmat că şeful poliţiei Slobozia ar fi trebuit să îşi ia măsurile de precauţie necesare pentru a nu fi pus în acel "concurs de împrejurări".

"Oricum, prezenţa lui în această ipostază şi chiar şi faptul că a fost, poate, victima unui concurs de împrejurări, nu îl recomandă să mai rămână şeful poliţiei, pentru că trebuia să îşi ia măsurile respective. Dacă un om obişnuit poate să fie la un moment dat mai uşor de manipulat, de la un şef de poliţie avem alte pretenţii", a spus ministrul.

Nica a precizat că va reveni, în cursul zilei, cu informaţii suplimentare.

Comandantul Poliţiei Slobozia, Iosif Chirică, consumând băuturi alcoolice în casa unui interlop local, Gheorghe Toma, cunoscut sub numele de Gigi Piticu

Patru persoane au fost rănite, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unui scandal care a avut loc între două grupuri de rromi, în care a fost folosită o armă de vânătoare cu alice şi în care au fost implicate 16 persoane, răniţii fiind transportaţi la Spitalul Judeţean Slobozia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, subinspectorul Andreea Dănilă, doi dintre răniţii în scandalul izbucnit în cartierul Bora, din Slobozia, au plăgi împuşcate, unul are răni provocate de o coasă, iar altul are o fractură la piciorul drept.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici