Nica: În multe şcoli, traficanţii dau copiilor droguri gratis

Ministrul interimar al Internelor, Dan Nica, a declarat, joi, că trebuie luate măsuri ferme la unităţile de învăţământ pentru că în multe şcoli traficanţii dau copiilor droguri gratis, iar unii elevi sunt şantajaţi şi agresaţi, precizând că şcolile reprezintă prioritatea zero a Poliţiei.

42 afișări
Imaginea articolului Nica: În multe şcoli, traficanţii dau copiilor droguri gratis

Nica: În multe şcoli, traficanţii dau copiilor droguri gratis (Imagine: Răzvan Chiriţă - Mediafax Foto)

Dan Nica le-a cerut poliţiştilor luarea unor măsuri urgente în preajma şcolilor.

"Sunt foarte multe şcoli în care traficanţii de droguri se duc şi le dau gratis droguri copiilor tocmai în ideea de a-i face viitori utlizatori de droguri", a afirmat Dan Nica, după ce a participat la bilanţul Poliţiei Capitalei.

Ministrul interimar al Internelor a spus că sunt foarte multe şcoli în care grupuri organizate îi şanteajează pe elevi şi îi supun la anumite violenţe.

El a subliniat că în perioada următoare colaborarea dintre Poliţie şi Parchetul Tribunalului municipiului Bucureşti se va realiza în condiţii mult mai bune, neputând accepta lăsarea în libertate a infractorilor.

"Nu cred că este o crimă mai mare decât aceea de a vinde droguri copiilor", a spus Nica.

Acesta a menţionat că la bilanţul Poliţiei Capitalei au fost prezenţi şi primarul Capitalei, primarii de sectoare şi şeful Jandarmeriei, luându-se în discuţie instituirea unui comandament de coordonare a acţiunilor pentru eficienţă maximă.

Potrivit ministrului interimar al Internelor, jumătate dintre infracţiunile înregistrate la nivel naţional au loc în Bucureşti.

"De şapte ani un membru al Guvernului României nu a participat la această analiză a activităţii Poliţiei Capitalei, ceea ce a făcut ca multe dintre problemele pe care le are de rezolvat Poliţia Capitalei să nu se facă auzite la nivel guvernamental", a menţionat Nica.

El a mai spus că Poliţia Capitalei a încercat şi a reuşit într-o bună măsură să realizeze ceea ce are de făcut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici