Nica: Sunt în contact cu Maroni

Ministrul de Interne, Dan Nica, a declarat, luni, în faţa Comisiilor pentru politică externă din Parlament, că este în legătură permanentă cu omologul său italian, Roberto Maroni, pentru a preîntâmpina neînţelegeri care, escaladate, pot să îi afecteze pe cetăţenii români sau italieni.

19 afișări
Imaginea articolului Nica: Sunt în contact cu Maroni

Nica: Sunt în contact cu Maroni (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul de Interne a arătat că acţiunile de prevenire şi depistare a celor care comit acte ilegale vin în sprijinul oamenilor cinstiţi, el susţinând că 99,99 la sută dintre cetăţenii români care sunt Italia sunt "cetăţeni oneşti, care îşi văd de treabă".

El a precizat că, în această perioadă, a avut un contact permanent cu omologul său italian, Roberto Maroni, dar şi cu ministrul român de Externe, Cristian Diaconescu.

"Am legătură directă cu ministrul Maroni şi am stabilit ca ori de câte ori e nevoie să avem o comunicare personală, directă şi imediată pentru a preîntâmpina orice fel de neînţelegeri care pot, prin escaladarea lor, să afecteze cetăţenii români sau cetăţenii italieni", a asigurat ministrul de Interne.

Nica a dat asigurări că Poliţia Română colaborează foarte bine cu Poliţia Italiană, precizând că, săptămâna aceasta, o delegaţie a Ministerului de Interne va pleca în Italia pentru a discuta cu autorităţile din această ţară despre suplimentarea numărului de poliţişti români care vor fi trimişi în peninsulă.

El şi-a anunţat intenţia de a invita în România trei prefecţi din zone cu populaţie românească semnificativă, respectiv Roma, Napoli şi Milano pentru a vedea "cum e în acestă ţară", el opinând că "o parte din imaginea deformată care s-a creat se datorează necunoaşterii".

Un decret lege privind măsuri urgente în domeniul siguranţei publice împotriva violenţei sexuale şi a actelor de persecutare a fost adoptat şi a intrat în vigoare, la finele lunii februarie, în Italia. Actul normativ include prevederi de înăsprire a pedepselor pentru infracţiunile de violenţă sexuală. Astfel, sunt modificate dispoziţii din Codul penal şi Codul de procedură penală italiană, dispoziţiile legii privind regimul de detenţie şi dispoziţii din materia imigrării şi a condiţiei străinului.

Citeşte şi:

Ministrul de externe: Situaţia din Italia "s-a mai calmat"

Guvernul italian a aprobat decretul privind "combaterea violenţei sexuale"

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici