Nica: Toţi absolvenţii şcolilor de ofiţeri şi subofiţeri vor fi angajaţi

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a afirmat, vineri, la festivitatea de la Academia de Poliţie, că toţi absolvenţii şcolilor de ofiţeri şi subofiţeri vor fi angajaţi, subliniind că nu se va repeta situaţia promoţiei de anul acesta, care nu a putut fi angajată din lipsa fondurilor.

134 afișări
Imaginea articolului Nica: Toţi absolvenţii şcolilor de ofiţeri şi subofiţeri vor fi angajaţi

Nica: Toţi absolvenţii şcolilor de ofiţeri şi subofiţeri vor fi angajaţi (Imagine: Mediafax Foto)

"Emoţiile prin care a trecut promoţia anului 2009 a constituit un caz izolat. Conform deciziei Guvernului, de la 1 decembrie 2009, toţi absolvenţii şcolilor de ofiţeri şi subofiţeri vor fi angajaţi şi acest moment dificil nu se va mai repeta", a afirmat vicepriministrul Dan Nica, ministrul Administraţiei şi Internelor, cu ocazia participării la festivitatea de depunere a jurământului de credinţă de către cea mai nouă generaţie de studenţi din anul I ai Academiei de Poliţie.

Ministrul s-a referit la situaţia creată de lipsa fondurilor, astfel că angajarea absolvenţilor şcolilor de poliţie s-a amânat din iulie până în 1 decembrie.

Ministru Dan Nica i-a felicitat pe cei 650 de "boboci" din cadrul celor două facultăţi ale Academiei, Poliţie şi Pompieri.

"De astăzi o nouă promoţie de tineri intră în rândul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Aţi jurat credinţă, iar credinţa presupune dedicare, pasiune, loialitate şi, uneori, chiar sacrificiu. V-aţi asumat o responsabilitate pe cât de mare, pe atât de onorantă", le-a spus ministrul.

În mesajul adresat părinţilor şi rudelor, demnitarul a subliniat efortul studenţilor în a ajunge "în rândul unor elite profesionale".

Noua generaţie a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" este formată din 466 băieţi şi 134 fete care fac parte din cadrul Facultăţii de Poliţie.

Din tinerii studenţi, 360 vor fi specialializaţi în ordine şi siguranţă publică, iar 60 dintre aceştia vor deveni poliţişti de frontieră. De asemenea, anul acesta s-a concurat pentru un număr de 80 de locuri la specializarea jandarmi, iar pentru penitenciare au fost scoase la concurs 50 de locuri, zece fiind destinate fetelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici