Niciun absolvent de liceu în comuna gorjană condusă de primarul fără diplomă nu a trecut bac-ul: ”Am plătit 800 de lei pentru meditaţii online, aici e mâna dascălilor, care nu îşi fac datoria”.

Niciun absolvent al Liceului Tehnologic Turburea, din Gorj, localitatea în care primarul nu a reuşit să obţină diploma, deşi are 53 de ani, nu a promovat bacalaureatul. Edil: ”Am plătit 800 de lei pentru meditaţii online, aici e mâna dascălilor, care nu îşi fac datoria”.

1040 afișări
Imaginea articolului Niciun absolvent de liceu în comuna gorjană condusă de primarul fără diplomă nu a trecut bac-ul: ”Am plătit 800 de lei pentru meditaţii online, aici e mâna dascălilor, care nu îşi fac datoria”.

Niciun absolvent de liceu în comuna gorjană condusă de primarul fără diplomă nu a trecut bac-ul: ”Am plătit 800 de lei pentru meditaţii online, aici e mâna dascălilor, care nu îşi fac datoria”.

Liceul Tehnologic Turburea se numără printre cele cinci şcoli din judeţul Gorj cu promovabilitate zero la sesiunea de toamnă a bacalaureatului.

Din cei 12 candidaţi înscrişi, şapte s-au prezentat la examen, toţi fiind respinşi după ce au susţinut probele.

Ion Bîrcă, primarul din Turburea, care are 53 de ani şi nu a reuşit să obţină diploma de bacalaureat, susţine că a depus toate eforturile ca elevii din localitate să primească note de trecere. Acesta a apelat la serviciile unor profesori din Bucureşti, pentru meditaţii online, însă în final nu s-a ales decât cu o factură de aproximativ 800 de lei.

”Din cei 12 înscrişi, doar şapte s-au prezentat la examen şi au fost respinşi, nu au luat examenul. Unii au plecat prin străinătate. Eu am venit în sprijinul lor, le-am plătit nişte profesori de la o universitate din Bucureşti, mi-au dat telefon şi mi-au spus că fac pregătire cu copiii online, le-au dat nişte parole prin care să intre pe calculatoare. Pot arăta şi factura , că le-am plătit acelor oameni, pentru acele parole, aproape 800 de lei. Am plătit să facă meditaţii, nu mai sunt răutăcios, dar aici e mâna dascălilor, care nu îşi fac datoria”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Bîrcă, primarul din Turburea.

Alte patru şcoli din judeţul Gorj au promovabilitate zero la sesiunea din toamnă: Colegiul Naţional ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, Colegiul Naţional ”Spiru Haret” Târgu-Jiu, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuşi” Peştişani şi la Liceul Tehnologic Roşia-Jiu, din Fărcăşeşti.

În total, 876 de absolvenţi de liceu din judeţ care nu au promovat Bacalaureatul, în prima sesiune, au susţinut examenul în august, iar promovabilitatea este de 21.12 %.

Aflat la al treilea mandat, edilul Ion Bârcă îi sfătuieşte pe elevi să-şi termine studiile, deşi el nu a reuşit acest lucru. După absolvirea liceului, în urmă cu 30 de ani, acesta nu a promovat examenul, însă a mai încercat când avea 47 de ani, iar ulterior a amânat susţinerea probelor, pentru a se ocupa de campania electorală.

„Eu când a fost să dau bacalaureatul, acum vreo 30 de ani, nu l-am luat. Pentru mine a fost o şansă, pentru că eu mi-am făcut activitatea mea, muncile mele în comună. Că l-am luat, că nu l-am luat, ce importanţă mai are pentru mine, când eu mai am câţiva ani şi pot să ies la pensie, ce mai este pentru mine bacalaureatul? Copiii trebuie să pună mână să înveţe (...). E greu să ajungi să ai o şansă ca aceasta, trebuie să munceşti zi de zi şi nu prea trebuie să miroşi a prost. Trebuie să ai o situaţie, să pui mâna pe muncă, să ştii ce înseamnă”, declara primarul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici