Nicoară Mihali, suspectul care a tras în poliţişti, a fost prins - VIDEO

Unul dintre suspecţii în cazul utilajelor furate din străinătate, Nicoară Mihali Bandriş, care era căutat de poliţişti după ce a tras asupra lor, în urmă cu o săptămână, a fost prins, duminică dimineaţã, la locuinţa iubitei lui din Borşa.

343 afișări
Imaginea articolului Nicoară Mihali, suspectul care a tras în poliţişti, a fost prins - VIDEO

Nicoară Mihali, suspectul care a tras în poliţişti, a fost prins (Imagine din arhivă; Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Şeful Poliţiei Borşa, Vasile Şimon, a declarat că Nicoară Mihali Bandriş a fost prins în timp ce încerca să intre în casa în care locuieşte iubita sa, însărcinată în luna a cincea.

Casa era supravegheată de poliţişti, iar în momentul în care Nicoară Mihali a vrut să intre în casă a fost prins şi încătuşat de forţele de ordine.

Nicoară Mihali a fost dus întâi la sediul Poliţiei Borşa, apoi, la Judecătoria Vişeu de Sus.

Până ca bărbatul să fie scos din sediul Poliţiei Borşa, zeci de curioşi, dar şi aparţinători şi prieteni ai tânărului s-au strâns în zonă, au afirmat surse din Poliţie.

Astfel, poliţiştii au fost nevoiţi să blocheze cu o maşină accesul spre sediul instituţiei, pentru a preveni eventualele incidente.

Suspectul a declarat că nu îşi aminteşte nimic

Judecătorul Mariana Şimon, purtător de cuvânt al Judecătoriei Vişeu de Sus, a declarat că Nicoară Mihali a fost audiat şi nu a contestat mandatul de arestare.

De asemenea, el a declarat că nu îşi aduce aminte de nimic şi că nu are ce să declare în faţa instanţei.

Tânărul, care a beneficiat de un apărător din oficiu, a fost adus în faţa magistraţilor din Vişeu de Sus într-o stare evidentă de oboseală şi neras.

El a mulţumit judecătorului de şedinţă pentru faptul că i s-a pus la dispoziţie un avocat, potrivit Marianei Şimon.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Maramureş, Voichiţa Zehan, a declarat că Nicoară Mihali a fost dus, după audieri, în arestul instituţiei, dar nu a putut preciza dacă el va rămâne acolo sau va fi transferat la Bucureşti, unde se află ceilalţi suspecţi în cazul traficului cu utilaje furate din străinătate.

Zehan a spus că trebuie continuate cercetările de către procurorul DIICOT în sarcina căruia este ancheta în dosarul "Buldozerul", dar şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, unde s-a deschis un dosar pe numele lui Nicoară Mihali, ca urmare a incidentului de la începutul lunii august, când a tras în poliţişti.

De asemenea, tânărul este cercetat într-un dosar de ultraj şi distrugere, tot în urma confruntărilor cu poliţiştii de la Borşa, iar duminică i se adaugă acuzaţia de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, asupra lui fiind găsit un pistol încărcat.

Şeful Poliţiei Judeţene Maramureş, comisarul Ioan Isac, a declarat că s-a muncit zi şi noapte pentru prinderea lui Nicoară Mihali, iar la acţiune au contribuit echipe de intervenţie din mai multe structuri ale Ministerului de Interne.

"S-a lucrat în echipă, pentru că altfel nu am fi reuşit, iar toţi colegii mei merită toate mulţumirile", a declarat el.

Ioan Isac a spus că i-a permis iubitei lui Nicoară Mihali Bandriş să îşi ia "la revedere" de la tânăr, în momentul în care acesta a fost scos din casă cu cătuşe, aceasta spunându-i că îl va aştepta oricât va fi nevoie.

Şeful Poliţiei Borşa, Vasile Şimon, a declarat că Nicoară Mihali Bandriş a fost prins în casa în care locuieşte iubita sa, însărcinată în luna a cincea.

Voichiţa Zehan, a declarat că, în momentul în care a fost prins, Nicoară Mihali Bandriş era înarmat, având un pistol, şi se afla într-una din casele în care locuieşte iubita sa, Lavinia. Astfel, tânărul va fi acuzat şi pentru deţinerea ilegală a unei arme.

Video Stirileprotv.ro

La rândul său, tatăl lui Nicoară Mihali, Gheorghe, a declarat că nu a ştiut nimic despre prinderea fiului său, că nu a fost anunţat şi că el a revenit acasă, duminică dimineaţă, după ce şi-a căutat fiul prin munţi, pentru a-i sugera să se predea.

Nicoară Mihali Bandriş, din Borşa, dat în urmărire generală, a tras, în seara de 4 septembrie, mai multe focuri de armă într-o maşină a Poliţiei care îl urmărea, reuşind să scape pentru a doua oară, după ce în urmă cu mai bine de o lună el a lovit o maşină a Poliţiei cu un autovehicul de teren, reuşind să fugă în pofida faptului că poliţiştii au tras focuri de armă împotriva lui.

Ulterior, el a fost căutat de poliţiştii din judeţele Maramureş, Suceava, Satu Mare şi Bihor.

Nicoară Mihali a mai fost implicat într-un incident în care s-au tras focuri de armă şi în 5 august, când a intrat într-o maşină a poliţiei cu maşina sa şi, în ciuda focurilor de armă trase împotriva lui, a reuşit să fugă.

De asemenea, el este suspectat şi în dosarul privind traficul de utilaje furate din străinatate.

Potrivit poliţiştilor maramureşeni, Nicoară Mihali a fost implicat, în august 2008, şi într-un scandal în localitatea maramureşeană Crăciuneşti, unde a distrus bariera de la trecerea la nivel cu calea ferată din localitate şi l-a bruscat pe cantonier, adresându-i injurii şi ameninţări. Tânărul a trecut apoi peste barieră, iar în acest caz i-a fost deschis un dosar penal.

Într-un alt caz, Mihali a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce a atacat cu o armă neletală un alt tânăr, iar pe o adolescentă de 17 ani din Borşa a lovit-o cu maşina în timp ce încerca să fugă de la locul faptei.

De asemenea, Nicoară Mihali a fost implicat, în august 2008, într-un scandal izbucnit la Borşa, când şase poliţişti au fost atacaţi de un grup de localnici în centrul oraşului. Atunci, o patrulă a Poliţiei a fost atacată de 15 persoane, din grup făcând parte şi Nicoară Mihali, care şi-a îndemnat prietenii să atace maşina cu pietre.

Tribunalul Maramureş a decis, în 7 septembrie, arestarea preventivă în lipsă a lui Nicoară Mihali Bandriş.

La mijlocul lunii iulie, zeci de persoane au fost duse pentru audieri la sediile teritoriale ale DIICOT din cinci judeţe - Cluj, Vâlcea, Maramureş, Timiş şi Arad - unde au avut loc ample descinderi care au vizat traficul cu utilaje grele furate din străinătate de către membrii unei reţele formate, în principal, din cetăţeni români.

Majoritatea presupuşilor membri ai reţelei erau din localităţile maramureşene Vişeu, Borşa şi Moisei.

Ulterior, în dosarul traficului de utilaje furate din străinătate au fost arestate preventiv, pentru 29 de zile, nouă persoane, sentinţa fiind pronunţată de Tribunalul Maramureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici