Nicolae Ciucă caută soluţii pentru Azomureş. Premierul s-a întâlnit cu conducerea combinatului, în contextul scumpirii gazelor

  • Premierul Nicolae Ciucă a avut joi o întrevedere cu CEO al companiei Azomureş, Harri Kiiski.
  • Discuţiile au fost axate pe găsirea unor soluţii pentru a menţine producţia de îngrăşăminte competitivă în România.
  • Totul în contextul actualei crize din energie care a dus la scumpirea gazului natural.
1773 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă caută soluţii pentru Azomureş. Premierul s-a întâlnit cu conducerea combinatului, în contextul scumpirii gazelor

Nicolae Ciucă caută soluţii pentru Azomureş. Premierul s-a întâlnit cu conducerea combinatului, în contextul scumpirii gazelor

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut joi, o întrevedere cu CEO al companiei Azomureş S.A., Harri Kiiski.

La întâlnire au participat ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, şi reprezentantul Grupului AMEROPA, Mihai Aniţei, anunţă Executivul.

„Discuţiile au fost axate pe identificarea unor soluţii pentru a menţine producţia de îngrăşăminte competitivă în România, în contextul actualei crize din energie care a dus la scumpirea gazului natural. Premierul a apreciat eforturile conducerii companiei şi a punctat faptul că menţinerea unui climat de afaceri stabil şi predictibil pentru companii este prioritară pentru guvernul pe care îl conduce. Susţinerea producătorilor importanţi din România va produce efecte semnificative în dezvoltarea economiei şi va contribui la stabilitatea locurilor de muncă”, potrivit unui comunicat de presă.

Compania a anunţat pe 6 decembrie intenţia de a opri producţia, iar instalaţiile s-au oprit complet până pe 20 decembrie.

”Angajaţii vor veni în continuare la serviciu şi sunt pregătiţi în orice moment să reia producţia dacă şi când condiţiile pieţei o permit. Această oprire nu reprezintă o revizie, singurele noastre activităţi vor fi mentenanţa locală şi pregătirea instalaţiilor pentru iarnă, dar vom încerca să gestionăm cât mai bine platforma până când situaţia de pe piaţa din România se va îmbunătăţi”, declara atunci Harri Kiiski, CEO Azomureş.

Azomureş este unul dintre cei mai mari consumatori de gaze naturale din România, aproximativ 10% din consumul naţional, furnizează 50% din îngrăşămintele utilizate în fermele româneşti şi asigură aprovizionarea constantă a unui număr mare de companii din alte industrii.

Compania a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 1,8 mi­liarde de lei, iar pentru anul acesta şi-a bugetat un business de aproape 2 mi­liarde de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
azomureş,
kiiski

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici