Nicolae Ciucă: La finalul acestui an Aeroportul Sibiu îşi va tripla capacitatea de pasageri preluaţi

La finalul acestui an, când este prevăzută finalizarea lucrărilor de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii , Aeroportul Sibiu îşi va tripla capacitatea de pasageri preluaţi, va dispune de terminale noi, la standardele prezentului, afirmă, joi, premierul Nicolae Ciucă.

407 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă: La finalul acestui an Aeroportul Sibiu îşi va tripla capacitatea de pasageri preluaţi

Nicolae Ciucă: La finalul acestui an Aeroportul Sibiu îşi va tripla capacitatea de pasageri preluaţi

„Am început vizita la Sibiu cu o discuţie aplicată despre proiectul de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii Aeroportului Internaţional din acest municipiu, o investiţie de peste 270 milioane lei, susţinută prin fonduri europene şi naţionale, ajunsă, iată, în prima fază de execuţie. Aeroportul Internaţional din Sibiu se numără printre cele mai importante puncte de tranzit aerian din România, pe locul 6 în topul aeroporturilor în ceea ce priveşte traficul de pasageri în 2022, cu peste 620 de mii de pasageri preluaţi, şi în primele 8 locuri la traficul aerian de mărfuri. La finalul acestui an, când este prevăzută finalizarea lucrărilor, aeroportul îşi va tripla practic capacitatea de pasageri preluaţi, va dispune de terminale noi, extinderea pistei, de echipamente performante pentru controlul de securitate, la standardele prezentului, inclusiv prin reconfigurarea accesului în aeroport”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Premierul aminteşte că, pe lângă cofinanţarea de circa 25 milioane de lei de la bugetul de stat, Guvernul a inclus anul trecut aeroportul din Sibiu printre beneficiarii unei scheme de ajutor de stat aprobată de Comisia Europeană şi destinată sprijinirii operatorilor aeroportuari afectaţi de restrângerea traficului în perioada pandemiei.

„În acelaşi registru, am alocat aeroportului din Sibiu încă 1,4 milioane de lei de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022. La nivelul Guvernului, susţinem realizarea acestui proiect în termenul stabilit pentru că dezvoltarea judeţului şi a întregii regiuni este strâns legată de modernizarea infrastructurii de transport”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici