Nicolăescu: Ancheta în cazul PF Teoctist va mai dura

Comisia Ministerului Sănătăţii care analizează împrejurările în care Patriarhul Teoctist a murit după o intervenţie chirugicală va mai dura întrucât profesorul Dan Tulbure, şeful echipei ATI, este plecat din ţară, a declarat, luni, Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii.

4 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Ancheta în cazul PF Teoctist va mai dura

Ancheta MSP în cazul PF Teoctist va mai dura întrucât profesorul Dan Tulbure este plecat din ţară

"Nu putem finaliza ancheta fără să fi vorbit cu cel care a coordonat anestezia, evaluând toate riscurile medicale. Am aflat că profesorul Tulbure este în străinătate, de aceea vom mai amâna puţin o concluzie în acest caz, până la revenirea acestuia din concediu", a precizat ministrul.

Ministrul Sănătăţii a dispus, în 3 august, o anchetă administrativă la Clinica de Chirurgie şi Transplant Renal Fundeni, comisia urmând să analizeze modul în care au fost respectate regulile şi procedurile legale privind internarea şi tratamentul la care a fost supus Patriarhul Teoctist.

"Am stabilit ca din echipa de control să facă parte şase persoane, câte două de la Direcţia de audit a Ministerului Sănătăţii Publice, de la Corpul de control al MSP şi de la Inspecţia Sanitară de Stat. Este vorba despre modul în care au fost respectate anumite reglementări ale Contractului cadru privind acordarea asistenţei medicale. Controlul a început chiar în această zi (3 august - n.r.). Institutul Clinic Fundeni este unitate medicală de elită subordonată direct Ministrului Sănătăţii", preciza demnitarul.

În acelaşi timp, Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMB) s-a autosesizat în legătură cu procedeul de internare şi respectare a protocolului preoperator în cazul intervenţiei chirurgicale efectuate Patriarhului Teoctist, de către doctorul Ioan Sinescu. După evaluarea dosarului, CMB a trimis dosarul la Colegiul Medicilor din România, pentru a evita "speculaţiile din presă prin care Colegiul Bucureşti nu ar putea fi obiectiv, întrucât profesorul Sinescu face parte din echipa de conducere a organizaţiei".

În plus, o organizaţie neguvernamentală a cerut procurorului general al României, Codruţa Kovesi, investigarea împrejurărilor care au condus la moartea Patriarhului Teoctist.

Colegiul Medicilor din România a anunţat, luni, că va ţine cont de soluţia dată de Parchetul instanţei supreme la sesizarea privind investigarea împrejurărilor care au condus la moartea Patriarhului Teoctist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici