Nicolăescu: Avem probleme cu îngrijirea specializată pentru bolnavii psihic

România are încă probleme în ceea ce priveşte îngrijirile specializate şi sprijinul acordat atât pentru copii, cât şi pentru adulţi cu dizabilităţi mintale, însă acesta este unul din domeniile prioritare ale Guvernului, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

1 afișare
Imaginea articolului Nicolăescu: Avem probleme cu îngrijirea specializată pentru bolnavii psihic

Nicolăescu: Avem probleme cu îngrijirea specializată pentru bolnavii psihic

"Sănătatea mintală este o prioritate a Guvernului din punct de vedere medical, social şi politic. Vă aduc aminte că în toată perioada de negociere pentru aderarea României la UE, o problemă importantă din punct de vedere politic a fost sănătatea mintală. Pentru asta am realizat o strategie în domeniu, am realizat un plan de acţiune şi structurile care să pună în aplicare acest plan", a declarat Nicolăescu la lansarea proiectului "Iniţiativă pentru calitate".

"Iniţiativă pentru calitate" este primul proiect naţional destinat modernizării serviciilor spitaliceşti de psihiatrie şi este iniţiat de Centrul Naţional de Sănătate Mintală (CNSM) din cadrul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar.

Proiectul se va derula în perioada 8 septembrie - 3 decembrie 2007 şi implică nouă spitale de psihiatrie din ţară: Vadu Lat (judeţul Giurgiu), Poroschia (judeţul Teleorman), Domniţa Bălaşa (judeţul Ilfov), Siret (judeţul Suceava), Schitu Greci (judeţul Olt), Gheorghe Preda (judeţul Sibiu), Sfântul Pantelimon (judeţul Brăila), Săpoca (judeţul Buzău) şi Câmpulung Moldovenesc (judeţul Suceava).

Ministrul Sănătăţii consideră că nu ar trebuie să ne comparăm "cu ceea ce credem noi că este bine", ci cu standardele europene în materie şi admite că încă există multe deficienţe, mai ales în ceea ce priveşte îngrijirile specializate şi sprijinul acordat atât pentru copii, cât şi pentru adulţii cu dizabilităţi mintale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici