Nicolăescu: Băsescu minte că a aşteptat opt ore în spital

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătăţii, a declarat, miercuri, că Traian Băsescu minte atunci când afirmă că în 2006 a aşteptat opt ore în spital, la urgenţă, înainte de a fi transferat la Viena şi i-a cerut şefului statului să îşi ceară scuze faţă de sistemul sanitar.

18 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Băsescu minte că a aşteptat opt ore în spital

Nicolăescu: Băsescu minte că a aşteptat opt ore în spital (Imagine: Mediafax Foto)

"Traian Băsescu poate fi numit păcăliciul şef al României", a spus Nicolăescu, arătând că şeful statului s-a dus la spital apelând la cunoştinţe şi relaţii şi nu la ministrul Sănătăţii. "Dacă apela la ministru, se constituia imediat comisia specială", a precizat Nicolăescu.

El a adăugat că s-a autosesizat în acea zi la ora 18.30, şi în 2-3ore a constituit comisia, şeful statului fiind consultat şi trimis mai apoi la Viena.

Nicolăescu a arătat că, prin afirmaţiile sale, Traian Băsescu pune în lumină neagră întreg sistemul sanitar şi acest lucru nu este adevărat. El a spus că sunt cazuri de medici sau asistente care nu-şi fac datoria, ca în orice sistem, dar că nu trebuie generalizat.

"Cred că Traian Băsescu ar trebui să-şi ceară scuze sistemului sanitar", a mai spus Eugen Nicolăescu.

El a arătat că Traian Băsescu a păcălit populaţia şi în 1997, când a spus că nu a distrus Guvernul Ciorbea, şi când a fost ministrul Transporturilor, când s-a opus construirii de autostrăzi şi când a fost primar general. "Este un om care păcăleşte în permanentă", a adăugat Nicolăescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la RRA, în contextul în care se referea la situaţia din sistemul sanitar, că, în primăvara lui 2006, a aşteptat opt ore în Spitalul Elias pentru că medicii nu găseau sală de operaţie şi că începuse să nu mai simtă nimic de la mijloc în jos.

Şeful statului l-a criticat pe fostul ministru al sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu, pentru că a renunţat la a face reformă în sistem.

Citeşte şi:

Băsescu: În 2006 am aşteptat opt ore la Elias pentru că nu găseau sală de operaţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici