Nicolăescu: Descentralizarea în sănătate va reduce între 5 şi 15% din posturi

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că descentralizarea în sănătate va reduce între 5 şi 15 la sută din posturi, precizând că este vorba de posturi de conducere în primul rând, "ceea ce înseamnă bani".

1 afișare
Imaginea articolului Nicolăescu: Descentralizarea în sănătate va reduce între 5 şi 15% din posturi

Nicolăescu: Descentralizarea în sănătate va reduce între 5 şi 15% din posturi

Ministrul a declarat că vrea să treacă la nivel regional partea executivă de sănătate, sens în care se vor înfiinţa trei agenţii.

El a adăugat că astfel se va reduce personalul din minister, iar componentele de sănătate publică, control şi cele legate de dispozitive medicale şi investiţii în infrastructura sanitară vor cădea în sarcina unor agenţii regionale.

"Vom lucra cu agenţii regionale şi nu vor mai fi la nivel judeţean. E o simplificare. Sper ca 2008 să fie anul de aplicare a descentralizării", a spus ministrul.

Nicolăescu a afirmat că departamentul de specialitate din minister a făcut şi o estimare a numărului de personalul care se va reduce, acesta fiind între 5 şi 15 la sută.

"E o reducere de posturi de conducere în primul rând, ceea ce înseamnă bani", a spus ministrul.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici