Nicolăescu: Două Ordonanţe de Urgenţă pentru suplimentarea cu 1,6 mil. euro a fondurilor UNIFARM, miercuri în Guvern

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat că miercuri va prezenta Guvernului o ordonanţă de urgenţă pentru alocarea unui împrumut din trezorerie în valoare de 800.000 de euro pentru Unifarm şi o alta de suplimentare a capitalului social cu aceeaşi sumă, pentru medicamente oncologice.

132 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Două Ordonanţe de Urgenţă pentru suplimentarea cu 1,6 mil. euro a fondurilor UNIFARM, miercuri în Guvern

Nicolăescu: Două OU pentru suplimentarea cu 1,6 mil. euro a fondurilor UNIFARM, miercuri în Guvern

"Mâine (miercuri - n.r.) voi prezenta în Guvern două ordonanţe de urgenţă care facilitează modalitatea de achiziţie a medicamentelor din programele naţionale, mai ales a celor de oncologie. Una vizează un împrumut de la trezorerie pentru Unifarm, în valoare de 800.000 de euro, şi a doua, legată de alţi 800.000 de euro de la Ministerul Sănătăţii, pentru majorarea capitalului social al Unifarm. Cu această sumă, compania va reuşi să aducă în ţară mendicamentele cistostatice necesare", a precizat ministrul Sănătăţii, în videoconferinţa de la Guvern.

Nicolăescu a mai spus că va face o analiză a programului naţional de oncologie, pentru a vedea care sunt problemele cu care se confruntă sistemul şi ce soluţie există pentru rezolvarea situaţiilor existente, astfel încât să nu existe deficienţe în tratarea bolnavilor.

La realizarea programului de oncologie vor fi implicate atât comisiile de specialitate ale ministerului, dar şi spitalele şi pacienţii, a mai spus ministrul Sănătăţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici