Nicolăescu: Ministerul Sănătăţii a avut control la Bagdasar, suspiciunile au fost înaintate DNA şi Curţii de Conturi

Fostul ministru al Sănătăţii, liberalul Eurgen Nicolăescu, a declarat, marţi, că în perioada mandatului său au existat controale ale ministerului la spitalul Bagdasar-Arseni, care au dus la sesizarea DNA şi a Curţii de Conturi, dar şi la numirea unui interimar.

120 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Ministerul Sănătăţii a avut control la Bagdasar, suspiciunile au fost înaintate DNA şi Curţii de Conturi

Nicolăescu: Ministerul Sănătăţii a avut control la Bagdasar, suspiciunile au fost înaintate DNA şi Curţii de Conturi (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Nicolăescu a fost întrebat cum vede situaţia de la Spitalul Bagdasar-Arseni, unde fostul manager este anchetat de DNA. "Licitaţiile respective din ce-mi aduc eu aminte au fost făcute în anii 2010 – 2012, ele au fost făcute în condiţiile de la vremea respectivă. Eu am avut dacă nu mă înşel în prima parte a anului un control la respectivul spital, iar raportul de control l-am trimis la DNA şi la Curtea de Conturi. Lucru care mi se pare mi ciudat astăzi este că a mai fost o echipă de control al primului ministru în lunile iulie-septembrie şi de atunci nu s-a mai ştiut nimic de acel control. Am constatat acum câteva zile, a apărut un raport, de ce a apărut acum? Mi-e greu să răspund", a spus Nicolăescu.

El a susţinut că în urma controlului reprezentanţilor ministerului au fost ridicate suspiciuni asupra activităţii spitalului.

"În luna ianuarie a expirat contractului de management al fostului manager, cel care este incriminat de raportul corpului de control. Aveam atunci câteva posibilităţi: să-i prelungesc pentru 3-6 luni de zile mandatul, să dispun reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii din Consiliul de Administraţie să scoată postul la concurs, sau să nu-i mai prelugesc mandatul, să numesc un alt interimar şi respective CA să scoată postul la concurs. Am optat pentru această a treia variantă, tocmai pentru că existau suspiciuni asupra fostului manager, şi am considerat că e mai bine după atăţia ani staţi în această funcţie (...) e suficient 7 ani să stai într-un mandat", a mai afirmat Nicolăescu.

Fostul ministru a subliniat faptul că la Spitalul Bagdasar-Arseni condiţiile pentru pacienţi au fost aduse la un nivel decent.

El a menţionat că în perioada în care a fost ministru al Sănătăţii au fost mai multe controale ale corpului de control al ministerului, unele fiind înaintate poliţiei.

Guvernul a sesizat DNA pentru posibile fapte de natură penală constatate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni Bucureşti, constând în plata unor servicii de consultanţă neprestate, plata a milioane lei către "firme de familie" care nu au lucrat nimic şi cumpărarea de echipamente la suprapreţ.

Pentru echipamentele cumpărate, adaosul comercial s-a ridicat şi la 2.637%.

În perioada supusă controlului, spitalul a fost condus de Anca Buliman, manager din iunie 2006.

În raportul Corpului de control al premierului privind verificările făcute la Spitalul Bagdasar-Arseni este menţionată, între altele, efectuarea serviciilor de spălătorie şi curăţătorie uscată prin firme "de familie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici