- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.04.2013, 10:19)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Nicolăescu: Ministerul Sănătăţii are foarte puţine pârghii de control. Multe instrumente, amputate
Ministrul Eugen Nicolăescu a declarat în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, că Ministerul Sănătăţii a rămas cu foarte puţine pârghii de control, în urma descentralizării, şi cu multe atribuţii şi instrumente "amputate", precizând că legislaţia trebuie modificată.
344 afișări

Nicolăescu: Ministerul Sănătăţii are foarte puţine pârghii de control; multe instrumente, amputate
Nicolăescu a vorbit în emisiune, printre altele, despre priorităţile sale ca ministru al Sănătăţii, subliniind că prima şi cea mai importantă pentru anii viitori ar fi schimbarea finanţării.
"Dacă nu vom reuşi să aducem bani mai mulţi, să îi controlăm mai bine, atunci probabil că tot ce am face am face degeaba", a spus demnitarul în cadrul emisiunii "După 20 de ani" de la Pro TV.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Țara în care se află cele mai multe restaurante cu stele Michelin. 6 localuri se clasează în top 50 cele mai bune de pe glob
-
România a cumpărat două nave „vânător de mine” britanice, la mâna a doua, HMS Blyth şi HMS Pembroke. Preţul este trecut la „secret comercial”
-
În timp ce transportul feroviar din România rămâne în urma Europei, China şi Indonezia construiesc trenuri de mare viteză
-
1 octombrie 331 î.Hr. - Alexandru cel Mare îi învinge pe perşi în bătălia de la Gaugamela
În opinia lui Nicolăescu, Ministerul Sănătăţii are pârghii de control foarte puţine. El a arătat că din 2009, şi mai departe, în 2010, când s-au făcut "aşa numitele descentralizări", adică transferul de unităţi sanitare către autorităţile locale, au fost transferate, de fapt, proprietatea şi managementul, iar ministerul a rămas "spectator".
"Nu neapărat că mă nemulţumeşte. E o constatare, pe de o parte, şi pe de altă parte, sigur că trebuie să lucrăm pe actele normative, ca să îi dăm ministerului cele trei competenţe importante pe care le are, până la urmă, orice minister din lumea asta: să facă legislaţie, să facă politici publice şi să controleze modul în care ele se aplică. Noi am rămas mai mult cu responsabilitatea, din păcate. Dacă vă uitaţi, când apare ceva, undeva în ţara asta, Ministerul Sănătăţii şi ministrul sunt vinovaţi, deşi nu au nicio treabă", a explicat ministrul.
Eugen Nicolăescu a mai declarat că, în aceste condiţii, este clar că trebuie făcute modificări în legislaţie. "Eu nu spun să centralizezi, eu spun să poţi să-ţi realizezi atribuţiile pe care le ai. Astăzi, ministerul este cu foarte multe atribuţii, dar cu instrumente amputate", a spus demnitarul.
Întrebat cine se împotriveşte ca ministerul să îşi ia "pârghiile" înapoi, Nicolăescu a declarat că nu ar spune că există cineva anume care se opune.
"Este, dacă vreţi, un soi de tăcere în care mi se spune: «mai bine, mai aşteaptă, mai bine, mai stai». Eu sm spus-o şi o repet: anul 2013 trebuie să fie anul schimbării în sănătate, anul reformelor", a concluzionat ministrul Eugen Nicolăescu.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




GANDUL.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe