Nicolăescu: Sesizarea CE de către farmacişti, demers demagogic

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că intenţia farmaciştilor de a sesiza Comisia Europeană pentru menţinerea plafoanelor, este demagogică, farmaciştii încercând să preseze astfel Guvernul.

4 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Sesizarea CE de către farmacişti, demers demagogic

Nicolăescu: Sesizarea CE de către farmacişti, demers demagogic

„Mi se pare un demers total neprietenos – ca să exprim diplomatic – al farmaciştilor să reclame România la Comisia Europeană”, a spus Nicolăescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Acesta a declarat că Uniunea Europeană nu poate să facă nimic în această speţă, întrucât nu există o directivă în materie.

„Fiecare ţară este suverană să-şi stabilească propriile practici în domeniu. Cred că e mai degrabă un demers demagogic prin care încearcă să facă presiuni pe Guvern”, a spus Nicolăescu.

Colegiul Farmaciştilor din România a anunţat că va sesiza Comisia Europeană în legătură cu menţinerea de către autorităţi şi în 2008, prin Contractul cadru privind acordarea asistenţei medicale, a plafoanelor la farmacii, România fiind singura ţară din Uniunea Europeană care are acest sistem.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici