Nicolăescu: Şi managerul Ambulanţei Ilfov a fost demis

Ministrul Sănătăţii a anunţat, joi, că au fost înregistrate nereguli şi la Serviciul de Ambulanţă Ilfov, dar acestea sunt de natură penală, astfel că vor fi sesizate autorităţile abilitate, precizând că Autoritatea de Sănătate Publică l-a demis deja pe directorul unităţii, Dorel Busuioc.

27 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Şi managerul Ambulanţei Ilfov a fost demis

Nicolăescu: Şi managerul Ambulanţei Ilfov a fost demis

"În baza OMSP nr. 1770/22.10.2008, comisia de control a efectuat, în perioada 23-24 octombrie, un control la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Ilfov, unde a constatat nereguli care se înscriu în zona penalului. De aceea, pe baza verificărilor efectuate, a studierii şi analizării documentelor prezentate de conducerea SAJ Ilfov şi a discuţiilor purtate cu o parte dintre angajaţii unităţii s-a hotărât sesizarea, sub semnătura directorului Direcţiei Control, a IPJ Ilfov pentru desfăşurarea cercetărilor de specialitate în vederea stabilirii posibilelor elemente infracţionale ale acestui caz", a mai spus ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la videoconferinţa de joi, citând din raportul comisiei de control.

Ministrul a adăugat că şeful Autorităţii de Sănătate Publică Ilfov, medicul Dan Blandea, i-a luat-o înainte şi l-a demis pe Dorel Busuioc, dar faptele săvârşite de acesta trebuie să fie analizate de instanţe

La rândul lui, subsecretarul de stat Raed Arafat, prezent la videoconferinţa cu prefecţii, a spus că printre neregulile penale săvârşite de directorul de la Serviciul de Ambulanţă Ilfov figurează aceea potrivit cărei o maşină nu s-a mişcat din loc cinci luni, dar a consumat 10.000 de litri de combustibil.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i-a cerut managerului Ambulanţei Capitalei, Ovidiu Cismaru, să demisioneze, din cauza neregulilor găsite în urma controlului, iar dacă nu va face acest lucru i-a solicitat directorului Autorităţii de Sănătate Publică Bucureşti să îl demită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici