Nicolăescu vrea ca Patriarhia să aibă reţea sanitară proprie

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat joi, într-un briefing de presă, că intenţionează să modifice legislaţia astfel încât Patriarhia Română să aibă reţea sanitară proprie.

14 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu vrea ca Patriarhia să aibă reţea sanitară proprie

Nicolăescu vrea ca Patriarhia să aibă reţea sanitară proprie (Imagine: Mediafax Foto)

"Există deja la Iaşi Spitalul Providenţa şi în ţară mai multe cabinete medicale cărora trebuie să le dăm un statut special. În spaţiile pe care Patriarhia le are putem ridica spitale sau cabinete medicale. Statul, prin Ministerul Sănătăţii şi Guvern, ar putea finanţa parţial aceste obiective, pentru că Patriarhia nu va avea fonduri suficiente pentru dotarea şi ridicarea spitalelor", a spus Eugen Nicolăescu, la Reşedinţa patriarhală, după semnarea Protocolului de colaborare privind parteneriatul de asistenţă medicală şi spirituală dintre Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Eugen Nicolăescu a precizat că modificarea legislaţiei ar putea fi realizată în toamnă.

În prezent există 39 de centre medico-sociale ale Patriarhiei, respectiv cabinete stomatologice, centre de diagnostic şi tratament şi unităţi pentru intervenţii de urgenţă, a declarat părintele Dorel Nicolae Moţoc, consilier patriarhal.

De asemenea, consilierul patriarhal a spus că există centre de paliaţie în Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici