Video Nicolăescu vrea relurea fabricaţiei Distonocalmului

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dispus constituirea unei comisii formate din specialişti ai Agenţiei Medicamentului şi Direcţiei farmaceutice a ministerului care să analizeze posibilitatea reluării fabricaţiei Distonocalmului, un raport urmând să fie prezentat până pe 3 noiembrie.

3 afișări

Comisia, coordonată de directorul Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM) Magdalena Bădulescu, va analiza, împreună cu reprezentanţii Zentiva, în termen de o săptămână, posibilitatea reluării fabricaţie Distonocalmului, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii Publice (MSP) remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, comisia trebuie să prezinte până pe data de 3 noiembrie un raport privind condiţiile în care se poate relua fabricarea acestui medicament.

"În situaţia în care Zentiva va continua să solicite o majorare substanţială de preţ, MSP va răspunde acestui demers şi îşi cere anticipat scuze pacienţilor care vor trebui să plătească un preţ mai
mare pentru medicamentul de care au nevoie - respectiv Distonocalmul", se arată în finalul comunicatului MSP.

Comania Zentiva a decis de curând să nu mai fabrice Distonocalm. Producătorii spun că au oprit fabricarea Distonocalmului pentru că medicamentul nu mai putea fi produs la standarde europene.

Zentiva Bucureşti (fost Sicomed) este unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente generice de pe piaţa românească. Compania cehă Zentiva a achiziţionat, în septembrie 2005, societatea de investiţii Venoma Holdings Limited, proprietara unui pachet de 51% din acţiunile Sicomed, după care şi-a majorat participaţia la circa 75%.

Distonocalmul s-a numărat printre cele mai bine vândute medicamente ale fostului Sicomed.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici