Nicuşor Constantinescu cere recuzarea procurorului DNA Constanţa care a instrumentat dosarele sale

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, solicită DNA Constanţa recuzarea procurorului Andrei Bodean, cel care a instrumentat toate dosarele sale de la Constanţa, susţinând că aceasta nu mai este imparţial.

328 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Constantinescu cere recuzarea procurorului DNA Constanţa care a instrumentat dosarele sale

Nicuşor Constantinescu (Imagine: Aleandru Hojda/Mediafax Foto)

Nicușor Constantinescu, care este cercetat sub control judiciar, a transmis procurorului şef al DNA Constanţa o cerere de recuzare a procurorului Andrei Bodean, amintind că împotriva acestuia a formulat şi o plângere penală pentru purtare abuzivă şi abuz în serviciu, plângerea fiind făcută la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

“În susţinerea prezentei cereri de recuzare, vă solicităm să aveţi în vedere că am promovat o plângere penala împotriva procurorului Andrei Bodean şi împotriva mai multor persoane din DNA - Secţia de combatere a corupţiei, pentru purtare abuzivă şi abuz în serviciu, plângere care a fost înaintată spre competenţă soluţionare către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie şi Justiţie, fiind înregistrată sub numărul de dosar 60/p/2014. Reţinând existenţa stării conflictuale, de altfel declarată prin promovarae unui demers penal, existente între subsemnatul şi procurorul care soluţionează prezenta cauză, apreciem că există o suspiciune rezonabilă cu privire la imparţialitatea procurorului”, se arată în cererea de recuzare.

Nicuşor Constantinescu mai susţine că imparţialitatea procurorului Andrei Bodean este pusă sub semnul îndoielii şi prin modul în care acesta a instrumentat dosarele penale împotriva sa.

El argumentează susţinând că procurorul Andrei Bodean i-a trimis mai multe citaţii, deşi ştia că este suspect de cancer şi merge în Germania pentru biopsie, analiză care a confirmat diagnosticul, precum şi în SUA, pentru tratament.

”În pofida faptului că informaţii actualizate cu privire la deplasările pe care le realizam şi evoluţia stării mele de sănătate îi erau aduse la cunoştinţă de către apărătorul meu, procurorul a susţinut în mod mincinos că are informaţii venite dinspre structurile de forţă ale statului român că aş vrea să fug în SUA pentru a mă sustrage cercetării penale”, mai precizează Nicuşor Constantinescu în cererea de recuzare, susţinând şi că procurorul Andrei Bodean a făcut un abuz în serviciu în momentul când a mers săîl ridice din faţa sediului Consiliului Judeţean.

Constantinescu a mai susţinut că procurorul Andrei Bodean a făcut demersuri către Ambasada SUA pentru anularea vizei medicale acordate în 14 ianuarie 2014 şi din acest motiv a fost nevoit să-şi reprogrameze consultaţia.

Preşedintele CJ Constanţa a mai spus a plecat legal în SUA şi s-a întors pe 30 ianuarie 2014, dovedind astfel că nu are intenţia de a sustrage cercetării penale şi că Andrei Bodean a cerut arestarea sa preventivă în lipsă deşi cunoaştea situaţia medicală şi imposibilitatea de a reveni în ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici