Nicuşor Constantinescu rămâne în închisoare. Cererea de eliberare condiţionată, respinsă

Cererea de eliberare condiţionată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost respinsă, miercuri, potrivit deciziei magistraţilor Judecătoriei Medgidia. Hotărârea instanţei nu este definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

202 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Constantinescu rămâne în închisoare. Cererea de eliberare condiţionată, respinsă

Nicuşor Constantinescu rămâne în închisoare. Cererea de liberare condiţionată, respinsă

Fostul preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, care execută o pedeapsă de cinci ani de închisoare la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, a cerut în instanţă liberarea sa condiţionată.

Dosarul s-a judecat, miercuri, în primă instanţă, la Judecătoria Medgidia, dar magistraţii au decis să respingă cererea acestuia.

Hotărârea instanţei nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Constanţa. În cazul în care contestaţia sa va fi respinsă şi de Tribunalul Constanţa, el va mai putea face o nouă cerere de liberare condiţionată după cinci luni de când hotărârea rămâne definitivă.

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv în acest dosar pe 29 iunie 2016, prin decizia Curţii de Apel Constanţa, la cinci ani de închisoare, cu executare. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată, la sfârşitul lunii aprilie 2014, de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

De atunci el a mai fost condamnat în alte două dosare. Într-una dintre cauze a fost condamnat la 15 ani de închisoare, iar în a doua, la opt ani de închisoare, dar ambele condamnări au fost date în primă instanţă, deciziile nefiind definitive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici