Nicuşor Dan trimite executorii judecătoreşti în autobazele şi depourile STB

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că vineri dimineaţa vor merge executorii judecătoreşti în autobazele şi depourile STB: „Vor înştiinţa oficial că există această hotărâre executorie şi că cine nu respectă săvârşeşte o infracţiune în mod individual”.

4170 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan trimite executorii judecătoreşti în autobazele şi depourile STB

Nicuşor Dan trimite executorii judecătoreşti în autobazele şi depourile STB

„Tribunalul Bucureşti, care a spus că această grevă este ilegală şi a spus că trebuie reluată activitate, deci este o hotărâre a instanţei care poate să fie atacată cu apel, dar până atunci este executorie. (...) Pentru ca lucrurile să fie şi mai oficiale mâine dimineaţă (vineri dimineaţă - n.r.), adică un executor judecătoresc, care are un rol de autoritate de comunicare şi de îndeplinire hotărârile judecătoreşti, se va prezenta la autobază şi de depou şi va înştiinţa oficial că există această hotărâre executorie şi că cine nu respectă săvârşeşte o infracţiune în mod individual. Da, deci nu mai este în contextul de azi dimineaţă, în care nişte oameni au putut să pretexteze că este un protest spontan, individual, dar şi noi ştim şi avem toate dovezile şi am făcut plângeri penale pentru asta, că a fost organizat de liderii de sindicat, mai precis pe domnul Petrariu”, a spus Nicuşor Dan la un post de televiziune.

El spune că decizia a fost luată pentru că angajaţii STB pot invoca faptul că nu sunt obligaţi să consulte portalul instanţei de judecată.

„În acest moment, el poate să spună că nu este obligat să se uite pe portalul instanţei ca să vadă soluţia din dosar, dar în momentul în care va avea comunicarea prin executori judecătoreşti, mâine dimineaţă (vineri dimineaţă - n.r.), atunci va fi pasibil de săvârşirea unei infracţiuni de nerespectare a unei hotărâri judecătoreşti”, conchide primarul general al Capitalei.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au intrat joi dimineaţă în grevă spontană, după acţiunea de protest de miercuri. Directorul societăţii Adrian Criţ vorbeşte de interesele personale ale unui lider de sindicat, dar şi de faptul că solicitarea angajaţilor de majorare cu 200 de lei a salariilor nu poate fi îndeplinită, după majorarea cu 10% de anul trecut, pentru că ar duce la insolvenţa companiei. STB are 10.600 de angajaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici