NINSOARE ÎN BUCUREŞTI: Peste 40 de utilaje împrăştie material antiderapant pe străzi

Peste 40 de utilaje ale operatorilor de salubrizare vor împrăştia material antiderapant pe străzile din toate cele şase sectoare, cu prioritate în rampe, în pante, pe poduri şi pe arterele de acces către spitale şi instituţii publice, informează sâmbătă Primăria Capitalei.

551 afișări
Imaginea articolului NINSOARE ÎN BUCUREŞTI: Peste 40 de utilaje împrăştie material antiderapant pe străzi

NINSOARE ÎN BUCUREŞTI: Peste 40 de utilaje împrăştie material antiderapant pe străzi (Imagine: Gabriel Petrescu/Arhiva Mediafax Foto)

Primarul general, Sorin Oprescu, le-a cerut operatorilor de deszăpezire să fie pregătiţi să intervină pentru deszăpezire şi pentru a preveni formarea poleiului.

Peste 40 de utilajele echipate cu material antiderapant aflate în puncte fixe în toate sectoarele Bucureştiului vor interveni, conform Urgenţei I, cu prioritate în rampe, pante, poduri, pe arterele principale şi pe cele de acces către spitale sau instituţii publice, a precizat municipalitatea într-un comunicat de presă.

Potrivit operatorilor de salubrizare, în Sectorul 1 sunt pregătite să intervină utilajele aflate în punctele fixe din Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, la Gară (la coloane), pe Calea Griviţei (intrare pe podul Basarab), la intersecţiile Berzei cu Ştirbei, Chitila cu Bulevardul Mihalache, Laminorului cu Bucureştii Noi, Caranfil cu Şerbănescu, la Fântâna Mioriţa, la Piaţa Presei Libere, la Arcul de Triumf, la podul Floreasca şi la intrarea pe drumul Bucureşti-Târgovişte.

Şi în Sectorul 2 sunt pregătite utilaje de intervenţie în cinci puncte fixe, respectiv la podul Europa, podul Fundeni, podul Pipera, la rondul de la Bucur Obor şi pe strada Biruinţei (capătul tramvaiului 14).

În Sectorul 3 sunt tot cinci puncte de unde vor pleca utilajele operatorilor, respectiv la intersecţiile Bulevardul Coposu cu Brătianu, Timpuri Noi cu Nerva Traian, Mihai Bravu cu Vitan, Dristor cu Mihai Bravu şi Camil Ressu cu Râmnicu Sărat.

În Sectorul 4 sunt şase puncte fixe, respectiv la Pieptănari, Văcăreşti, Piaţa Apărătorii Patriei, CFR Progresul, intersecţiile Şincai cu Timpuri Noi şi Olteniţei cu Brâncoveanu.

În Sectorul 5, punctele fixe sunt la Palatul Parlamentului, la Academia Militară, Prelungirea Ferentari şi la intersecţia Şoseaua Alexandria cu Măgurele, iar în Sectorul 6 utilajele vor pleca din punctele Vasile Milea (pod Basarab), Pasajul Lujerului - Cora, Podul Grand, Leu, Moghioroş (la ceas) şi Valea Cascadelor.

În Capitală a început să ningă de sâmbătă dimineaţă.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici