Ninsoarea de martie încurcă traficul din Capitală

Zăpada provoca luni seara probleme traficului rutier în Bucureşti, după ce din cauza ninsorii căzute peste zi s-a format polei, iar maşinile circulau bară la bară, în anumite zone.

13 afișări
Imaginea articolului Ninsoarea de martie încurcă traficul din Capitală

Ninsoarea de martie încurcă traficul din Capitală (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În pofida faptului că Poliţia Rutieră a anunţat că nu sunt blocaje pe arterele principale, şoferii susţineau că întâmpină probleme în trafic din cauza ninsorii, care se intensificase luni seara.

Circulaţia rutieră a fost îngreunată între orele 18.00 şi 19.00 din cauza vremii, în stradă fiind deja reprezentanţii firmelor de deszăpezire care împrăştie material antiderapant, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul şef Daniel Piştea de la Poliţia Rutieră Bucureşti.

În stradă dirijează circulaţia peste 100 de poliţişti, din care 70 de la Poliţia Rutieră şi restul de la Poliţia Capitalei.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a convocat luni, pentru ora 21.30, la sediul municipalităţii, Comandamentul de iarnă, pentru a anunţa măsuri ce se impun în astfel de situaţii.

Meteorologii au emis atenţionare de Cod galben privind intensificări ale vântului şi ninsori viscolite, începând de luni de la ora 18.00 şi până marţi la ora 21.00, fiind vizate sudul Olteniei, sudul şi estul Munteniei şi Dobrogea.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul maţionat se vor înregistra intensificari ale vântului şi ninsori viscolite în sudul Olteniei, sudul şi estul Munteniei şi în Dobrogea, respectiv în Bucureşti şi în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea.

Intensificările de vânt se vor asocia cu ninsori, care temporar vor fi viscolite şi se va depune un strat nou de zăpadă. La începutul intervalului pe litoral precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie şi se va produce polei, menţionează sursa citată.

De asemenea, în sudul şi sud-estul ţării vor fi intensificări ale vântului începând de luni de la orele prânzului, cu viteze care vor atinge şi depăşi, la rafală, 65-70 kilometri la oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici