Ninsoarea îngreunează traficul pe majoritatea arterelor din Capitală

Circulaţia în Capitală se desfăşoară, joi dimineaţă, cu mare dificultate pe majoritatea arterelor şi în intersecţii, din cauza ninsorii, iar în unele zone mijloacele de transport în comun înaintează în coloană.

44 afișări
Imaginea articolului Ninsoarea îngreunează traficul pe majoritatea arterelor din Capitală

Ninsoarea îngreunează traficul pe majoritatea arterelor din Capitală (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Daniel Piştea, inspector principal la Brigada de Poliţie Rutieră Bucureşti, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că, din cauza vremii nefavorabile, se circulă cu mare dificultate pe majoritatea arterelor. Acesta a precizat că echipajele de deszăpezire vor interveni în continuare pentru curăţarea străzilor.

Potrivit lui Piştea, joi dimineaţă nu funcţionau semafoarele din intersecţiile Uverturii - Virtuţii şi Mărăşti - Ştrandului.

Aproape 100 de tamponări şi 15 accidente rutiere soldate cu şase persoane rănite grav şi nouă rănite uşor au avut loc, în ultimele 24 de ore, în Capitală, a mai spus Piştea.

Mijloacele de transport în comun înaintează cu mare dificultate, pe unele artere formându-se coloane de tramvaie şi troleibuze.

Totodată, potrivit directorului RATB, Gheorghe Aron, pe linia tramvaielor 21, la intersecţia Ziduri Moşi, în jurul orei 8.35 s-a defectat un macaz din cauza zăpezii. O echipă RATB a remediat defecţiunea, circulaţia tramvaielor pe linia 21 fiind reluată după aproximativ 20 de minute.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat la ora 10.00 Comandamentul de iarnă.

Traseul Piaţa Victoriei - Tineretului, aproape blocat

Traficul rutier din Capitală este mult îngreunat în zona centrală, iar poliţiştii recomandă şoferilor să evite traseul Piaţa Victoriei - Tineretului, unde circulaţia este aproape blocată, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul principal Daniel Piştea.

Piştea a mai spus că nu există, în prezent, străzi blocate în Bucureşti, însă stratul de zăpadă depus pe carosabil obligă şoferii să conducă încet, viteza legală în astfel de situaţii fiind de 30 de kilometri la oră.

Echipajele de deszăpezire nu pot interveni eficient pentru curăţarea străzilor, fiind nevoite să aştepte ca traficul să se liniştească, a precizat Daniel Piştea

Aproximativ 90 de poliţişti rutieri şi aproape 20 de la ordine publică dirijează traficul pe arterele bucureştene, potrivit lui Piştea.

Bucureştiul şi 20 de judeţe sunt sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt până joi, la ora 20.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici