Niţu: O soluţie în cazul plângerii lui Dan Voiculescu ar putea fi luată în această săptămână

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, luni, că există posibilitatea ca în această săptămână să fie luată o soluţie în ceea ce priveşte plângerea adresată de Dan Voiculescu, precizând că aceasta a fost repartizată unui procuror din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

127 afișări
Imaginea articolului Niţu: O soluţie în cazul plângerii lui Dan Voiculescu ar putea fi luată în această săptămână

Dan Voiculescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Am primit-o (plângerea - n.r.), a fost repartizată pentru analiză şi sperăm că săptămâna aceasta să poată fi luată soluţia care se impune vizavi de natura acestei cereri", a declarat procurorul şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu Niţu.

Procurorul general a precizat că sunt trei capete de cerere şi procurorul de caz urmează să dea o soluţie în cazul fiecăreia dintre acestea.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, declara, în 29 aprilie, că a adresat o sesizare procurorului general pentru a face o anchetă, pentru a se vedea cine a dispus aducerea la DNA a judecătorului Stan Mustaţă, dacă este vorba despre un şantaj sau dacă există un grup infracţional organizat.

Liderul PC a spus că se va adresa şi Parlamentului în acelaşi caz, dacă se va considera că ancheta solicitată Parchetului nu este necesară.

De asemenea, Voiculescu a mai spus că nu îl cunoaşte pe judecătorul Stan Mustaţă şi nici nu are prieteni care îl cunosc pe acesta.

Voiculescu a adăugat că, din punctul lui de vedere, este necesară o anchetă la DNA, pentru că nimeni nu este mai presus de lege.

Dan Voiculescu a făcut declaraţiile după ce procurorii DNA l-au ridicat şi l-au dus la audieri pe judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, care era în completul ce judeca dosarul în care Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi şi alte 11 persoane sunt acuzaţi de fapte de corupţie privind modul de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare.

În aceeaşi zi, judecătorul Stan Mustaţă a fost reţinut, fiind acuzat de fapte de corupţie în schimbul unor soluţii favorabile în dosare. În 30 aprilie, judecătorul Stan Mustaţă şi grefiera Mariana Curea au fost arestaţi preventiv, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 1 mai, că reacţia lui Dan Voiculescu la cazul judecătorului Mustaţă a fost aceea a "unui om vinovat" şi că această reacţie "aproape îl pune în situaţia de suspect".

Preşedintele Băsescu arăta atunci, într-o emisiune la B1 TV, că cererile lui Dan Voiculescu nu au bază legală.

"Voiculescu a vrut doar să impresioneze. Vă rog să mă credeţi, nu am să înţeleg niciodată de ce a ieşit Voiculescu în conferinţă de presă, când era vorba de judecătorul Mustaţă. Nu avea nicio legătură Voiculescu cu Mustaţă, decât că omul acela era în completul de judecată. Dar de ce o fi ieşit, că nu îl acuzase nimeni? Sau avea vreun muscoi, din ală mare, pe cap?", a comentat Traian Băsescu.

Preşedintele a mai spus că ceea ce a cerut Dan Voiculescu sunt aberaţii, pentru că "nu poţi aduce în faţa Parlamentului nici DNA, nici vreun procuror sau vreun judecător, pentru că este interzis de Constituţie".

Traian Băsescu a spus despre reacţia lui Voiculescu că a fost "reacţia unui om vinovat, care se aştepta că, după Mustaţă, vine cineva să îl ia şi pe dânsul".

"Văd că nu a venit nimeni, şi nu am văzut în comunicatele DNA ceva legat de domnul Voiculescu. Dar reacţia lui aproape că îl pune în situaţia de suspect, după mine, dacă îmi permiteţi o apreciere din asta", a comentat Traian Băsescu.

El a ţinut să precizeze că procurorul general Tiberiu Niţu nu putea să reacţioneze la cererea lui Voiculescu. "Ce putea să facă domnul Niţu? Aici era treaba CSM să reacţioneze, şi din câte ştiu a şi reacţionat", a declarat Băsescu, precizând că CSM este instituţia care trebuie să apere reputaţia magistraţilor.

"Nu aş putea spune până acum că domnul Niţu a dat vreun semn că ar fi servil", a mai spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici